17/12/2011



Blomma nummer två är inte långt efter blomma nummer 1. underbara underbara julkämsla!

det är inte många dagar kvar på praktiken nu, vilket betyder att det är ett gäng uppgifter som måste in med, så dagen kommer att ägnas åt dessa underbara uppgifter men även lite julmys och julbak, varför inte när det är jul redan nästa vecka, hur gick det till?
men först få det bli en lite tur till stan för att ordna lite.

vart är min julsnö?


16/12/2011

Det är inte ett öga torrt varken på cirkus i stockholm eller i tvsoffan hemma hos mig när ungcancer får pris. vad dom har gjort för unga är helt otroligt, och jag känner en enorm lycka för deras skull att finna lycka och glädje i den olycka som drabbat dom eller någon i dess omgivning !!

08/12/2011



lite uppföljning på blomman som knoppade för inte så längesen, den är nu i full blom och till min lycka så kommer det en knopp till, heja heja!

just nu är det julmusik på g och det småplockas i sakta gemak, har haft en ytterst konstig dag på praktiken idag som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. så det känns ganska skönt att vara hemma och inne gör en gångs skull.

för övrigt så är det svinkallt i min lilla stad, men ändå har det inte lyckats komma någon snö som vill lägga sig men det kommer väl får vi hoppas!

06/12/2011

det är lite varning för tomtar på loftet just nu!
hela skaran har intagit vårt vardagsrumsbord i väntan på att bli utplaserade på diverse ställen i lägeneten.

undertiden är äntligen hemma på i bakgrunden och lulu hänger gardiner till höger och vänster, förlånga är dom med men det var ju tydligen oooootroligt modernt och häftigt, hon skulle antagligen svimma om hon såg min förkärlek till att nåla upp mina köpegardiner. och antagligen kommer jag göra det ett tag till, tyvärr lulu men mig lurar du inte till dammgömmor i gardinsläpet!

nu kallar åter mina små tomtar

03/12/2012



Idag har det varit en heldag, började vid sju med att tvätta och promenera med jocke till hans jobb, sen hem igen för att slänga på två maskiner till och diska det enorma diskberget som hängt över mig, hur många glas kan man göra av med egentligen?
satte även en bröddeg som står och jäser nu, tydligen hade den en jästid på 10-12 timmar (!!!!!) så vi får väl se vad det blir av det. vid nio-10 ikväll får vi se resultatet.

sen var det dags att göra ett dagsverk på ticket, tyvärr inte så mycket folk men tiden gick ändå.

nu är jag äntligen hemma igen och har tagit det lugnt ett tag innan det är dags att städa och få lite ordning här hemma.

på bilden är min fina blomma som snart börjar blomma, den ha tom öppnat sig mer under dagen (lycka)
 


02/12/2011



Det är ju faktiskt snart jul och såhär såg det ut i köket för två veckor sen när den nysydda julgardinen blev upphängd. Nu har den sällskap av ljusslingor, adventsstjärna och adventsljusstake. bordet har nu även det fått sig en julsväng med linneduk och röd löpare med fin keramikljusstake. är det någon som kan gissa att julen är min favorithögtid? ;)

01/12/2011

tiden går fort och det har hunnit bli december, tyvärr är vinterkänslan inte riktigt på topp eftersom det regnar och blåser, inte en snöflinga så långt ögat kan nå, lite tråkigt!

i helgen var det iaf en liten stockholmstripp med min lilla familj, det stod dop högst upp på listan så det var bara att packa ihop sig för att se minsta kusinbarnet döpas under adventsmässan i eneby kyrka.
egentligen tycker jag att gudstjändter inte är någon större höjdare men just under jul så är det lite småmysigt!
var även ett duktigt litet kusinbarn som aldrig gråt under dopet och duktiga storasyskon som hjälpte till

även skönt att få krama stora kusinen en extra gång eftersom han dagen efter åkte på utlandstjänst i 6månader, ogillar starkt men måste han så måste han väl!

men han även med lite shopping under tiden och var till de affärer som inte finns hemma och som man inte kan beställa från internet.
världens bästa mamma köpte även lite pysselsaker till mig med stämplar och glitter (tack mamma)


RSS 2.0