2014-02-28



Ok jag kan ha snöat in en aning på mumin efter att liten kom, men dom är ju så söta. Problemet bara med att vara född sista dagen på året är att allt årsbetingat säljs ut illa kvickt påmellandagsrean som en hyfsat sliten mamma inte orkar gå på!

Ville ha något som representerade året som liten var född och snöade totalt in på mumins julmugg för 2013, såklart fanns den inte kvar i sortimentet så har traderat som en galning och nu är den äntligen min, eller litens snarare. Går se om jag lyckas komplettera den med något mer ur 2013's julserie 

2014-02-26




Idag kör vi lite "mamman och den vilda babyn" här hemma. Vilket betyder en mörbultad mamma efter 50 min massage och en bebis som inte vill sitta still i onödan, gissa vem som vinner? Ett tips är att det inte är den mörbultade mamman. Ska vi fortsätta i boktemat så blir det nog "jag vill inte gå och lägga mig!"

Påtal om böcker så tog liten och jag barnvagnen för att kolla på bokrean och försöka fynda lite böcker till honom, barnvagn är för övrigt inte så populärt på bokrea hej o hå vad folk bara går! Men vilken värdelös bokrea, vad har hänt med de nästan milslånga borden fulla med böcker? Det är ju det som är tjusningen med det hela! 

2014-02-25



Vad hände här, plötsligt var det värsta vårvädret ute! Hur skönt, så vi passade på att gå en långpromenad längs älven när vi gick hem från dagens BVC besök ingen blåst, bara solsken och mys!

2014-02-24




Det sa bara klick så var den här!
Det är så mycket som man inte tänker på innan man går barn men som är livsviktiga och inte nog med det utan även svindyra!
Bilbarnstol är en sån sak! Som tur är får man ju hyra en på sjukhuset för en billig peng i nio månader men sen då?
Lyckades hitta en på utförsäljning på internet, svensk dessutom till en larvigt billig peng som liten dessutom kan ha tills han är ca tre år, lyckan är gjord, och nu kan jag vänta nästan två år innan jag får börja jaga nästa bilbarnstol. 

Enda problemet som uppstod när vi hämtade den var att den inte direkt kom i ett platt ikeapaket så det var bara att stuva om i bilen för att få in den, tur att jag inte fick för mig att hämta ut den när jag var ute och gick med liten i vagnen, det hade ju sett ut!

2014-02-22




Dagen nerbajsade mamma (tänk så mycket mer man acceptera när man får barn, inte konstigt alls med varken bajs eller spy helt plötsligt)

Idag drog vi på oss finkläderna för att gå på finfika på stan med finaste kompisen som inte träffat liten än.

Tänk hur fantastisk det är att det kan gå flera månader mellan att man träffas och veckor mellan att man hörs men när man väl träffas så känna det som om det var igår man sågs! Kanske är det det som kallas riktig vänskap? 

2014-02-21



Dagens mamma (och bebis också för den delen)

Dagens uppdrag var operation overall, liten har växt ur sin och konstigt vore väl annat egentligen eftersom han har haft den sen vi åkte hem från BB.
Bästa overallen fick vi iaf tag på,så nu behöver han inte frysa igen. 

2014-02-20

Den som trott att man får mycket tid över när man är hemma med barn kan ju tänka om, tror aldrig att jag har haft så mycket planerat, misstänker att det är ungefär som när man går i pension plus sömnbrist eftersom dom små hjärtana oftast inte vill sova hela nätterna.

Idag började vi dagen med babysång på förmiddagen, sång och fika stod på tapeten, för att sedan knalla hem spänna fast liten i bilbarnstolen och slänga in vagnen i kofferten och köra iväg till ett gäng gamla kollegor för en barnvagnspromenad och kolla på ett nyinköpt hus.

Nu ligger vi utslagna i soffan både liten och jag och tar igen oss och laddar inför en ny dag händelserik dag imorgon.

2014-02-19



Tycker egentligen att det är lite larvigt o lägga ut matbilder på halvtaskig tillagad mat men  nu kunde jag inte låta bli. Dagens kvällsmat: kyckling med bönor, mozzarella, avokado, paprika och tomat. Plättlätt och enkelt när liten vill ha all uppmärksamhet.  

2014-02-18


Idag trillade det ner skoj i brevlådan!
För ett tag sen hade Libero en drive med att man kunde skicka in kvitto för fyra Liberoprodukter och få en bok. Sagt och gjort rotades plånboken igenom och fram kom ett gäng kvitton som passade ändamålet och idag fick vi boken. Så nu ska vi bara hitta lite bokmystid liten och jag så ska vi läsa om lilla pigan  


2014-02-17



Dagens (något slitna) mamma

2014-02-17


Liten behövde en snygg barnlampa att ha på sitt rum och utbudet av det här hemma var inte så stort då det aldrig behövts förut, sagt och gjort gjorde vi en liten vända på stan för att inse att utbudet där var nästan lika värdelöst som hemma. Istället kom vi hem med en ny vit skärm från Clas Olsson. Med hjälp av enstuvbit som blivit kvar när min mamma sydde gardinerna till mitt barnrum för drygt 20 år sen och lite textillim så svängde vi ihop en passande lampskärm till hans rum, vi får se om den längre fram får en passande frans eller inte! 

2014-02-14


Dagens mamma 

Jajamen så ser vi ut idag på självaste alla hjärtans dag, som jag egentligen inte tycker är något att "fira" kanske för att jag alltid jobbat på dom, kanske för att det blivit en årsdag och påminnelse för när pappa blev sjuk och vi satt i timtal på det där rummet på akuten eller kanske för att jag tycker att alla dagar är lika viktiga efter just den dagen vi tillbringade alla dom timmarna på akuten. Vi passade dock på att mysa lite extra idag med lilla familjen, mest för att pappan har jobbat långpass hela veckan och vi inte hunnit ses så det blev både lunch och fika på stan innan han började jobb. 
Sen blev det en liten promenad med en kompis genom stan och runt parken innan vi sakta traskade hemåt igen

2014-02-13

Älskar paket, speciellt när man vet vad det är i det och att det är något som man har längtat och sett fram emot nåt så enormt mycket.
Grattis till mig :D 


2014-02-12



Nya favpritskjortan åkte på idag igen när vi var iväg hem till en av mammorna i föräldragruppen på fika. Hur skoj är det inte att få se nästan alla med små bebisar, sist vi sågs var alla i magen och vi vaggade runt på stan och klagade över onda höfter och ryggar. Idag var ämnet mer förlossning, sömn, mat och bajs( vilken skräll)
Liten är helt slut efter att träffat alla och sover i liften så jag tänker passa på o fixa lite, kanske tom få i mig lite mat, vem vet.  

2014-02-11


Lustigkurre där 
När jag var på jakt efter passande kläder när vi väntade liten så hade någon varit lustig och hängtshapingunderbyxor bland gravidbyxorna, kul, verkligen kul! För man känner sig ju inte tjock eller så ändå.. 

2014-02-10


Papperspyssel

Liten behövde en mobil att titta på vid sömnlösa kvällar och dagar med för den delen.
Så jag tog helt enkelt sakens egna händer och pysslade ihop en egen med hjälp av lite papper, pärlor och snören. Hur enkelt som helst!
Varje hjärta består av tre pappershjärtan som limmas ihop runt snöret och pärlorna ger det hela lite tyngd så den inte fladdrar runt så mycket.

2013-02-09


Mom in the go

Är det något som jag längtade efter för drygt en månad sen så var det mina vanliga kläder. Mina jeans, kjolar, skjortor.. ja listan kan göras lång därför passade jag på idag att mysa runt i vad som kan bli nya favorit outfiten när mini skulle få träffa några av sina tremänningar för första gången idag. Alltihop från HM 😊 

2014-02-02

Endast fröken är vaken, när hände det senast? Sitter med en trött bebis sovande på magen som vaknar till lite då och då när magknipet blir som värst, i sovrummet ligger min utslagna man som jag misstänker fortsatte slaget om magknip efter två inatt när jag inte längre orkade vara vaken...livet som småbarnsförälder, men söta är dom!  

RSS 2.0