28/02/2012

jag är på väskjakt, men inte efter vilken väska som helst utan em vikarie till min ryggsäck, som egentligen är enormt praktisk och ergonomisk riktig på alla sätt och vis men kanske inte så snygg vid alla tillfällen. problemet är ju dock att den måste hålla för en hel massa saker när jag åker fram och tillbaka på tåget, dator böcker kläder ja allt som jag nu lyckas släpa med mig på mina äventyr!

nu är det ju så att jag är lycklig ägare till en alldeles lagom alldeles underbar josef frank väska vid namn rox och fix som jag älskar över allt annat men den lämpar sig inte riktigt för fullpackning och slit och släp.

problemet är bara det att väskorna jag fastnar för är på tok för dyra för mitt syfte, jag kanske börjar bli gammal vem vet eller också har jag råkat ut för dagens största I-landsproblem.
väsklivet är inte lätt alltså, varför ska det vara så lång tid kvar till nästa csn?
(dagens näst största I-landsproblem)


27/02/2012

God morgon god morgon,
vaknade till hastigt och lustigt imorse och kände mig sådär oförskämd pigg (vilket nu börjar gå över lite)

men idag är det dags, idag börjar min sista praktikperiod på utbildningen. två månader ska jag vara ute och jag är grymt nervös, spänd och förväntansfull över att få komma ut och se något nytt men också för att de här två åren snart är över, hur fort har det inte gått?




26/02/2012

i onsdags så gjorde jag något helt galet, något som jag aldrig provat på och jag är enormt nöjd med mig själv!

i onsdags var det nämligen dags för grand travel awards på grand hôtell i stockholm och vart skulle inte jag vara då om inte där?
så där var jag, arbetandes som värdinna, såg till att alla de drygt 640 personerna blev avprickade på listorna, hittade rätt i hotellets alla salar där som skulle vara. helt underbart, vilken stämning och med Måns Möller som leder det hela, tokgilla.



fick även tillfälle att lyssna på en föreläsning av Renata Chlumska, vilken underbart inspirerande kvinna, allt vad hon har gjort, upplevt och inte minst förlorat. hur hon har orkat, det går inte att beskriva med ord men efter hennes föreläsning ser jag levet och dess utmaningar på ett helt annat sätt med en enkelhet, varför göra det svårare än det är? allt beror på hur väl man förbereder sig!


21/02/2012

jag har en otrolig förmåga att hitta perfekta ställen (eller kanske gömställen) till saker och ting.
detta betyder att jocke ibland kan hitta fjärrkontrollen på diverse konstiga ställen så som kök, sovrummet och toaletten.

detsamma gällde i helgen, då jag lyckades förlägga min klocka och som jag således sprang och letade efter i tid och otid. surprice, surprice hittade jocke den idag bland disken, sån är jag!

vad jag hoppas hitta i helgen är en påse med tyg som jag lyckas hitta ett jättebra ställe för som jag nu inte hittar, blir så trött på mig själv ibland

15/02/2012

jag är trött och utmattad men lycklig. lycklig för att vi under den är terminen ska ha tre tentor, två av dom är redan gjorda, båda är godkännda. den ena, en tenta, tarifftentan, som endast kan ge godkännt var godkänd med råge, den andra, affärsjuridiken, var endast tre ynka poäng från vg, jag är lycklig.

nästa vecka gör jag den sista, i arbetsledning och organisation, efter den är det över ska bara examensarbetet in i maj.

två år av pluggande i stockolm har gått grymt fort, nästan försvunnit och jag fattar knappt vart. 

imorgon åker jag hem till mitt värmeland, men innan det ska jag gå och mysa på stan, bara för att jag vill det, jag förtjänar det helt enkelt!

är också grymt sugen på loppis, men det kanske jag kan ragga upp en mysig en i helgen, vem vet?

för övrigt, jag är bäst!


14/02/2012

för två år sen hände det som aldrig får hända, det man inte önskar någon!
för exakt två år sen lämnade jag sjukhuset hemma med en oviss framtid framför mig, med tusentals tankar som snurrade i mit huvud.
Jag var en hårsmån från att förlora min pappa och jag visste inte vad som skulle hända.
från den stunden förändrades mitt liv, såhär i efterhand till det bättre och gav mig en helt annan prioritet på vad som verkligen betyder något i livet. att ens hälsa och familj är det viktigaste.

en vändning som gjorde att många valde att vända ryggen till, för att de inte visste hur de skulle bete sig eller inte förstod, kanske inte ville förstå, vilket jag aldrig kommer få reda på då de inte är en del av mitt liv längre de tog helt enkelt förmycket energi från vad jag behövde fokusera på, min familj!

två år senare har jag turen att fortfarande få ha min pappa i livet, våra liv är långtifrån vart dom var för två år sen, vi är nya människor med nya upplevelser, endel ganska obehagliga men som har hjälpt oss att bli dom vi är.

jag är ytterst stolt över min familj,  jag älskar som över allt annat och skulle göra vad som helst för att dom ska må bra. en dag som denna kan det vara en bra fundering, vad är det som egentligen är viktigt? jag väljer min familj framför allt annat, helt enkelt för att jag älskar dom villkorslöst!

09/02/2012

när jag hastigt vaknade till vid fyratiden imorse så insåg jag snabbt mina begränsningar för dagen som startat, det vill säga: jag ska inte gå utanför dörren idag, så det gjorde jag!
dagen har således fördrivits med att snora runt i mitt lilla garage. har ibland gjort en mindre insatts så som sätta på en tvättmaskin, diska men mest smådö i sängen.

imorgon ska jag dock göra en kraftanströngning och gå på ett entimmasmöte på skolan innan jag sätter mig på tåget mot vätmeland och fortsätter att vara sjuk, ja jag är sjuk, gilla läget!!

06/02/2012

Jag vill. Jag vill inte. Vart vill jag? Nu vill jag! Eller? Vart vill jag? Hit vill jag! Jag vill ha ett jobb! Vart vill jag jobba? Jag behöver ett jobb! När?

tankarna i mitt huvud snurrar, ingen klarhet på långa vägar. bättre lycka imorgon!

01/02/2012

ny månad, igen? vart tar tiden vägen fattar ingenting längre

menn idag efter lite flams och trams i två dagar så fick vi ihop vår kära skoluppgift och vips så var en handledningsmanual skapad, en enorm handledningsmanual med om jag får säga det själv!!
Att den är klar betyder även att det var sista skoldagen för denna veckan, UNDERBART!
men ska smiska igång med mitt kära examensarbete imorgon, vill komma igång nu, få det gjort!

så imorgon vet jag vad som väntar!

RSS 2.0