värme


idag kom sommarvärmen, eller åskvärmen om man nu kan kalla den så, kladdigt och klibbigt var det iaf och saken blev inte bättre i min svarta kavaj och svarta jeans. varmt varmt varmt

jocke kom i in till stan på lunchen idag och vi gick på glassmys.mums mums sen blev det in in den svala lilla butiken tills det var dags att gå hem.

nu har det varit skönt häng på balkongen och snart mat, me like varma hemmakvällar!


i korthet

helgen var underbar:
-var till kusin och firade hans 40års dag, mycket folk och mycket mys med kusinbarn stora som små!
-klippte gräset som sköt i höjden efter att regnet kom
-fick blåsor i händerna av klippandet
-planterade ytterligare lite till på balkongen och svär nu över alla lådor
-träffade gamla vänner
-konstaterade att karlstad gått och blivit u-land, inte ens  rent vatten kan man räkna med längre
-laddar även för stockholm som är inplanerat i veckan.

helgen i korthet, god natt

fattig

700spänn fattigare och en tunga som matchar min rosa jacka så kom jag tillslut ut från tandläkaren. min korta sammanfattning på det hela är ungefär att jag skulle ha dragit ut dom attans tänderna som jag lagade i våras och antagligen resten med och istället sätta in stifttänder, i slutändan skulle jag nog tjäna på det. jag och mina attans skruttänder!

men men nu är jag fri tills i november då jag ska tillbaka, suck!


fixar och trixar inför helgen nu innan sovdax, letar kläder till kusinkalas, ordnar tvättkassar och samlar ihop disk. allt för att helgen ska gå så smidig som möjligt.. för är det något som man längtar efter när man jobbar 0900-1800 är helgen när allt annat ska hända och ske, seriöst orkar ju ingenting när man kommer hem. lika bra att sätta fart

åska, tandläkare och hemmaliv

det åskade ju endel här i min llilla stad igår, men på ett sätt så var det faktiskt ganska skönt.
kunde för första gången på väldigt länge sova ut ordentligt, ville knappt gå upp. men det underbara vädret gjorde att jag gick upp tillslut och optemistiskt drog på mig min jeansjacka istället för regnjacka och fulkomligt ignorerade mina regnbyxor---dumt gjort!
åter igen öppnade sig skyarna och det har nog regnat sen lunch, attans, imorgon blir det regnkläder om det så är 25 grader varmt ute! punkt slut!!

imorgon blir det även en tidig morgon. tandläkaren som telefontrackaserade mig i en veckas tid gav tillslut upp och skickade helt sonika ut en ny kallelse, den ena idiotiska tiden efter den andra trillade ner i min lilla brevlåda. så bara för att få det gjort så ska jag nu dig 0700 imorgon, ingen är lyckligare än jag---inte! men men det blir väl bara att dra sig upp och knalla iväg för att sedan knalla hem igen för att fixa iordning inför praktiken, suck. det kommer att bli en tidig natt imorgon kan jag gissa på!!

nu blir det att tackla diskberget som ligger i blöt i köket---hemmalivet anfaller helt plötsligt, vad hände där liksom?

supersize vs superskinny

har vräkt i mig en godispåse till supersize vs superskinny, lite motsägelsefullt kanske men äsch då den förtjäänar jag faktiskt!gjorde ett litet ryck i källarförådet (jo vi har faktiskt ett sånt med) som vi alddrig har använt, inte ens brytt oss om att sätta lås på tom. då det använts som skräprum av föregående hyresgäster och byggarbetare.
har slängt att från syamattor (som jag försiktigt sparkade på för att se så att det inte låg nån döing i den) videospelare, målarhinkar och spegelskivor. orsaken till detta lilla ryck är att det är städdag i huset imorgon, och man får slänga vad man än vill bli av med i soprummet.

ingen var lyckligare än jag när jag såg lappen i slutet av förra veckan. så här har slängts!!
förutom allt som slängts i vårt källarföråd som det nu mera sitter lås på har det slängts ett överföd av kartonger från vinden.

så ni ser jag var allt värd den där godispåsen ändå!!


titta...

...vad jag fick idag!!
en glasyrspruta. hur kul är inte det!!längtar längtar längtar tills jag får använda den!
humm kanske ska ta och baka mig en lite kaka för att pröva?eller kanske inte förresten!
men snart så!


we are all superstars

mmm ungefär så känner jag mig nu, eller kanske inte.

är trött som ett as, funderar skarpt på att gå och lägga mig vid 2000 ikväll bara för att få sova. dessutim kvittar det vilket fönster jag än tittar i så regnar det, vräker ner!

så ska ta och göra mig iordning ladda för att knalla in till stan i mina ursnygga regnkläder och ta världen med storm som vanligt, det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder


drastiska händelser...

...kräver drastiska åtgärder!

dom säger ju så och jag är benägen att hålla med!
efter en snilleblixt 2245 så möblerades det om i garderoben. tyvärr råkade vår stackars lilla tcättkorg bli utmöblerad ur garderoben, därigenom väcktes intresset för en ny tvättkorg som kan få stå ute i sovrummet. gärna inte plast, väldigt gärna i trä med en "påse" inuti.

förslag någon?


jag är resesäljaren

För er som undrar vad det är jag håller på med i Stockholm- detta är vad jag kommer att bli-resesäljare!

Jag är en resesäljare.

Jag har högsta betyg i redovisning, PR, marknadsföring, ekonomi, datakunskap, civilingenjörsutbildning samt swahili. Jag kan också läsa tankar.

Naturligtvis håller jag fortfarande på biljetterna du bad mig hålla på för 6 år sedan, fastän du aldrig kom och löste ut dem.
Det är inga problem att fixa 7 mellanlandningar, icke rökare, havsutsikt med 2 dubbelsängar och 4 extrabäddar och - Ja, jag kan fixa en egen bar.

Jag vet att det är mitt fel att hotellet inte har en egen helikopterplatta.

Jag är resesäljaren.

Jag förväntas kunna tala jordens alla språk.
Det är helt uppenbart att du egentligen menade fredag, när du bokade flyget för en lördag...

Jag är resesäljaren.

Ja, jag ljuger när jag säger att 1000:- kronors flyget i morgon är slutsålt, men det är inga problem för mig att skaffa fram en eller flera nya Boeing 747.

Det är mitt fel att alla andra vill flyga just i morgon också. Jag skulle ha vetat att just du skulle komma in.

Jag är resesäljaren.

Jag är helt kapabel att kolla alla flyg i september för att se vilket som är billigast, samtidigt som jag svarar på 12 telefonsamtal och sorterar övriga beställningar
medan jag hör med Grand Cruises varför de inte vill betala tillbaka något till dig, trots att du vägrade ta avbeställningsskydd.

Jag vet alltid vilket flygbolag som serverar den bästa vegetariska maten.
Jag vet exakt vad du kan göra i alla storstäder under 15 minuter utan att det kostar några pengar.

Jag tar personligen på mig skulden för flygförseningar, trafikstockningar, hyrbilar som får punktering , dåligt väder, bortkommet bagage samt stadsskulden.

Jag förstår att du egentligen menade att boka hotell Hilton. Folk blandar ofta ihop det med Galaxy Delight Motel of Antarctica.

Naturligtvis kan jag ge dig rabatt för att du varit medlem i Folkpartiet i 30 år.

Jag är resesäljaren.

Jag förväntas le, ha empati, ge råd, göra merförsäljning, uppträda, sjunga, dansa, laga faxen och jag vet precis var Oppusum Trot Lane ligger därför att JAG ÄR RESESÄLJAREN.

god morgon världen

påbörjar även denna morgon med magont. livet är allt bra roligt ibland må jag säga!
var iaf ut och flyttade bilen i pjyamas förut när det äntligen fanns platser på baksidan och innan dom dumma lapplisora kommer.
har även gjort ett försök att få tag i tandläkaren som envist bokar på mig massor med tandläkartider som jag inte kan ta, men dom hade det bra och öppnar inte förrän 8, suck!

nu väntar frukost och sedan ytterligare en dag på Ticket, yes!!

den morgonen den morgonen

det var inte många minuter jag hade hunnit vara vaken innan jag insåg att denna morgon skulle bli mer eller mindre kaotisk!
vaknade av magont,mitt i frukosten kom muraren och parkerade mitt i uppfarten, var ut och pratade med han om att han inte kunde stå där för vi skulle åka snart. han bestämmer sig för att skämta till det och säga, -nej nu flyttar jag inte på mig. mitt svar blir rakt av att då kommer hans bil stå nere i vägen.
går in igen och vips så står det en traktor precis utanför vår dörr, magsår! väl iväg och ska parkera så finns det ingen parkering på baksidan och ensdast en yttepytte liten plats vid älven där jag snurrade in bilen efter mycket om och men. iväg med andan i halsen!
ja jo min morgon i en längre korthet.
hoppas att er inte var riktigt lika händelserik! 


klocka

kolla siken coolingklocka dom har fått in på ellos, är det inte sommarkälek så säg!



dessutom påminner den ju lite om min klocka från ur och penn



men det skulle ju inte vara helt fel att ha den också faktiskt!!


sommarklädd

det är ju faktiskt så att det var varmt idag så jag rotade fram lite sommarkläder i alla lådor som finns, fram åkte sommarklänningen med småsmå blommor som vackert fick följa med och köpa sushi till kvällsmat


sommar på ballen

helt underbart, världens bästa sommarväder ute just nu!har bärt ner utemöblerna så nu tänker jag myse ute i värmen  på balkongen!snälla vädret stanna nu!!


plock

sista dagen på andra veckan är nu gjord, min första riktiga bokning är gjord, och jag är ganska nöjd med mig själv. gick en snabb vända på stan sen hem för att plocka lite, vattna blommorna och äta. känns knappt som om jag varit här trots att jag inte pendlar till stockholm längre.
och tro det eller ej, jag har plockat ner alla påsksaker. jaja jag vet att påsken tog slut för jättelängesen men jag har inte orkat, jag har inte hunnit och jag har inte varit hemma. men nå står dom samlade på borde och väntar på sin lilla kartong som dom kommer att hamna i nästa gång jag kommer hit



nu ska jag ta och plocka ihop mig lite och dra vidare till Kil
trevlig helg på er


jag stödjer

titta så vackert jag hittade i min lilla mataffär. kommer att få pryda mitt kavajslag ett tag nu, gör det ni också!
tummen upp!


god morgon

God morgon från ett svinkallt Karlstad, inte lika illa som igår men man kan aldrig vara för säker! tvätten som jag hängde ut igår kväll var så att säga lite lätt stela imorse, men får hoppas på att dom tinar under dagen!


wtf!!!

mmm det var reaktionen här hemma när rullgardinen åkte upp imorse.
vi möttes nämligen av snö! så nu är det väl bara att dra på sig vinterjackan och knalla in till stan.
snön kommer tidigt iår det var kul med lite sommar iaf.


efterlyses




japp,efterlyser min lilla kära batteriladdare till kameran, vart har jag lagt den?? tycker inte att det skulle vara så svårt att hitta den. varför har jag inte lagt den där den ska vara?varför minns jag inte vart den är!!är detta ytterligare ett tecken på att jag börjar bli gammal?ååååh så störande det är!!


klädinlägg?

det här med klädinlägg ligger liksom lite i vila nu, eftersom det liksom går lite på rutin,svarta byxor, vit skjorta, svart kavaj,svarta byxor, vit skjorta, svart kavaj,svarta byxor, vit skjorta, svart kavaj.. ja ni fattar och så kul är det faktiskt inte att visa det dag  ut och dag in.
däremot kan jag bjuda på min ypperligt vackra t-shirt som jag myser i ikväll, love it!

kanske påminner lite om mig?hade jag en smiley så skulle den ju helt klart se ut såhär!!


gammal jag?

jag börjar bli gammal. klockan är 2200 och jag är aptrött och vad har jag att skylla på?

att jag stått på flygplatsen och delat ut bagagelappar?
-nja kanske inte faktiskt!

att jag har haft brakfest med tjejerna på fredan?
-nja sanningen är väl den att det där med brakfestandet inte riktigt hände, mer pizzamys framför så ska det låta och buzz!

att jag har fixat iordning på balkongen?
-nja fixandet uteblev ganska mycket, trotts lite plantering

att jag har varit ute och gått långpromenader hela helgen?
-nja jag förde det på tal imorse, men så fort som jocke nappade så tog jag snabbt tillbaka mitt förslag

som mi ser så har jag inte så mycket att skylla på, jag har nog helt enkelt blivit gammal, bara att gilla läget här tror jag!men men jag kanske är piggare imorgon då?nja, kanske inte men jag ger det ett försök iaf!


back in the days
tänk så små vi var då


fick inte följa med till Rhodos

tillbaka från flygplatsen, hade allt gärna velat hoppa ombord på planet jag med faktiskt. började ju regn och grejer medans vi var där. men men dom säger ju borta bra men hemma bäst av en anledning (hoppas jag)

 


give aways

nu drar jag strax ut till Karlstads flygplats för att dela ut give aways till premiärresan till Rhodos som går idag.
skoj skoj, verkligheten här kommer jag! 


RSS 2.0