varmt nu?

det är sjukt, klockan är nästan 12 på natten och jag kan fortfarande sitta med bikini på balkongen, vad har hänt? värsta kretahögsäsongsvädret här!!
men ska nu trotsa värmen för sängen, nu börjar det riktiga livet ett tag, låt oss se vad det har att erbjuda. jag vat dock att det kommer finnas en liten stund för mig, min filt och min bok imorgon, vid uppehåll och det hoppas jag på!!

inte så dumt

det där med att gå upp tidigt är inte så dumt ändå faktiskt. hur hunnit ganska mycket idag ändå, som stor handlat utan att behöva trängad bland mossor av galna människor (hata)
varit på kinalunch med nära, och dessutom hunnit klämma på en ursnygg tröja som jag sitter och ångrar lite att jag inte köpte. får se om jag hinner in lite senare annars så får jag springa in imorgon och köpa den, I need it, typ!

ska ta och svänga ihop en to do lista för idag och imorgon så jag inte behöver fundera på så mycket vad jag ska göra, annars kommer jag bara att glöma bort hälften. så kan jag bara fylla på. heja heja!

hästkraft

hemma efter en relativt tidig morgon, imorse var det dags att lämna in bilen. klockan åtta skulle den vara inne så det var ju bara att vackert kliva upp och prutta in till verkstan med den.

är egentligen ganska farsinerad över behovet av bil. då det egentligen finns ganska bra alternativ.

för några år sen när jag hade årskort på bussen så åkte jag istället buss överallt, även så ut till maxi för att storhandla mat. bussen gick en gång i kvarten och jag fick med mig det jag behövde utan att behöva krångla med vare sig parkering eller bensin.och seriöst ett årskort kostar ungefär som 2-3 tankar bensin=gratis!?! hur praktiskt som helst.

i gymnasiet körde jag istället på cykel, som jag för övrigt saknar och måste investera i igen.

gillar även tåg, som jag senaste året åkt ganska mycket skulle jag vilja påstå, det som är synd är att jag inte längre kan åka det ut till mitt lilla hus eftersom det bara stannar där 2ggr om dagen och, för mid, på ganska opraktiska tider.

dör att då återgå till detta lilla bilmysterium, då både min karl och jag nu faktiskt är i behov av bil då det inte finns bra komunikationer till hans jobb(mitt sommarjobb) eller hem till mina föräldrar. så har bilen ju en förmåga att fungera jättebra, sålänge som man inte behöver dom, medans när dom behövs alltid krånglar. min bil åker in för andra gången på ett halvår nu. medans min karls bil nu antagligen tittar på tredje besöket på en dryg månad (vart är rättvisan där???) kanske skulle man istället titta på alternativet häst?? det enda som kan hända med den är ju att den kan dö. men hur ofta händer det. antagligen inte lika ofta som en bil krånglar. nej så får det nog bli. härdanefter åker jag häst och vagn. se upp i trafiken här kommer jag och gammle svarten!

slut. punkt slut!

det går inte så bra det här, vi gillar inte riktigt varandra. det stämmer helt enkelt inte riktigt med kemin om man säger så!

jockes dator och jag alltså!!
jag morrar, fräser och svär eftersom den inte gör som jag vill. den i sin tur svarar med diverse felmeddelande och scrollar åt både höger och vänster.

vi ska ta ett allvarligt snack efter midsommar, datorn och jag alltså.

mitt lilla liv rullar för övrigt på som vanligt. har ju påbörjat det såkallade sommarlovet (när hade medn det sist egentligen, högstadiet?) men har lite extrajobb. diverse möbler har blivit utbyta i vårt lilla boende och det blommar som aldrig förr på balkongen. har haft mysdagar med mina kära både hemma och ute. någån enstaka uteservering har väl smugit sig in också. livet är faktiskt helt underbart, skulle man kunna säga!

annars funderar jag på det såkallade vädret under midsommar. klänning eller gummistövlar? både och kanske en liten färgklick sådär. blir något att tänka på. (note till mig själv. ställ fram de stora paraplyerna vid dörren så att du minns dom sen).


semester

ja jo precis nu går bloggen på en liten minisemester tills på söndag!

hoppas att ni får det skönt i sommarvärmen där ute!!


1års kalas och redan helt slut

det är hårt att gå på kalas ibland

dagens höjdpunkt var iaf mitt kusinbarns 1års kalas. tänk så fort tiden går.

i vilket fall så startade dagen i vanligt emma/jocke maner. det vill säga:
jocke vaknar och knuffar på mig frågande "har inte du ställt klockan?"
mitt nyvakna svar blir ett grymtande "har inte du gjort det?"
ja och resten kan ni ju tänka er för att spara på detaljerna. men vi kan väl säga som så att det blev lite stressigt. så efter lite om och men så kommer vi iväg. och till vår förvåning så är vi först (?!?!?) vad hände där liksom?vi som alltid brukar komma sist med andan i halsen inspringande för att fira.

stolt som en tupp fick jag iaf ta mig en liten tur med födelsedagsbarnet som skulle sova innan kalaset.

blev i vilket fall väldigt skoj dag med massa släkt, både stora och små lite huller om buller. men jag gillar det och dom är mina, bara mina!!


sommar och sol

solen skiner och det är underbart väder ute, har varit en sväng in på stan och ätit med jocke innan han åkte till jobbet .skönt att det äntligen är varmt ute.

tyvärr har jag inte riktigt ork att njuta av det ligger ihoprullad som en liten boll i sängen oc hhar ont i magen, attans mage men jag får hoppas att det går över med lite vila. magont och värme är ingen bra kombo om man säger så. ska även iväg till sandgrund och kolla på de skolklasserna som har bal idag, och se hur fina dom är. känns som igår som min bal var men det är ju typ hundra år sen, tiden går fort. hoppas bara att det inte blir nåt regn på dom stackarna

försökte även att ta en bild på min fina sommarklänning men jockes weebbkamera har även den överlistat mig totalt så det får bli en annan gång.

är det inte det ena,

...så är de det andra..

lyckan att kameraladdaren var upphittad blev kortvarig. kort där efter bestämde sig min dator för att ge upp, ska försöka att ge den en sista upplivningsförsök men det ser ändå mörkt ut på den fronten. attans.
har därför kapat jockes dator för tillfället, men det är ju inte samma sak!

annars har dagen varit fylld med allt som jag inte tänkt göra, så som dammsuga, diska, moppa golv och göra ren spisen. men antar att jag kan få ha roligt en annan gång då istället.

lyckades även klämma in ett litet muffinsbak, men lyckades jag ju naturligtvis att bränna, attans igen.

så ska försöka avsluta kvällen med att få något annat vettigt gjort innan jag kan stupa i säng och sova gott.


it's alive

it's alive
äntligen äntligen äntligen har jag hittat sen förbannade laddaren till kameran! jag är så lycklig. här ska det tas kort så det skriker om det!!eller imorgon kanske, finns inte så mycket att ta kort på nu när det är mörkt ute, attans!!


det kommer mera..

efter gårdagens värmebölja vägrade jag att gå hem i svarta kläder idag, så jag passade på att inviga min nya gula kjol påväg hem från praktiken.

påtal om praktiken så gjorde jag näst sista dagen idag imorgon är det röd dag och sen gör jag min sista dag innan det blir någon vecka ledig för att dra igång igen.

det kommer mera...


RSS 2.0