30/09/2011

idag firade jag min kära mamma som fyllde år igår. vi gick och myste på stan åt lite mat och bara hade det skönt.
behövde verkligen lite mammatid nu kännde jag.
me love mamma


28/09/2911

näsan rinner och och huvudet är tjockt, jag är helt enkelt slut som artist kan man säga!

förkylningen bara flög på mig och här sitter jag nu snörvlandes och försöker plugga till morgondagens tenta. men hur pluggar man egentligen till något som bara handlar om mjuka värden. kan man göra mjuka värden till hårda värden som man bara rakt av kan skriva ner. ja det är svårt att ha prov i något  som kräver att man ska tänka utanför boxen. men tentan är imorgon eftermiddag s¨jag har lite tid på mig!

tog en paus förut för att rensa huvudet och få lite frisk luft. fick tag i ett par ordentliga vinterkängor så nu tänker jag inte frysa i höst. blev också lite födelsedagspresenter men även julklappar(!!!) ja tro det eller ej men med en studentbudget på drygt 2000 i mpnaden så måste man börja i tid. så vad gör man?



27/09/2011

full fart som vanligt!

idag körde vi på affärsjuridik och info från europeiska reseförsäkringar! och faktiskt var det riktigt intressant trots mycket informationsstoppning, men också en kul vinkling av vad man skulle kunna jobba med. är faktiskt kul när det kommer externa föreläsare som börjar med att säga att dom har gått på skolan, det ger lite hopp så att säga.

för övrigt så har förkylning nr 2 satt sina klor i mig, denna gång är det halsen som inte riktigt vill med näsan i släptåg, som tur är så är jag ledig imorgon och kan kurera mig, mindre tur är att jag har tenta på torsdag som jag måste plugga till och tentakänslan har inte riktigt infunnit sig en, attans!

men vi får se det är inte över än!

26/09/2011

eftersom slutet på skolveckan blev som den blev så komm jag hem en halv dag tidigare, underbart underbart vill jag lova! och jag tror att jag slog något slags rekord i att ta mig från söderns höjder till centralen.. 

dock blev den ganska sönderplanerade helgen plötsligt väldigt oplanerad.. jocke fick gå in och jobba under helgen och den inplanerade flytten blev framflyttad. men ändå så fick jag en underbar helg. hann börja vinterstäda balkongen, äta middag med mina fina fina människor och gå på 30års kalas.

helt underbart helt enkelt!


nu kan jag inte göra annat än att sitt här och längta till mitt riktiga liv hemma i karlstad, snart kommer jag 

22/09/2011

plötsligt blev en heldag en halv dag!

ibland är det ganska spännande att gå i skolan och se hur planering bara falerar. denna gången var det en dubbelbokning över två dagar.
så vi som var inställda på att höra om långväga resemål fick istället höra om säljteknik. kan nog påstå att vi blev ganska paffa.

men istället hamnade jag på en tjejsväng på stan, helt oplanerad och helt underbart med shopping och mat. dock är det ju dagen innan och pengarna flödade inte riktigt direkt. så allt som fick följa med hem var ett stackars läppstift.

väl hemma i mitt lilla garage är en tvättmaskin igång och det har städats. nu ska det bara packas så att jag kan ta mitt pick och pack för att åka imorgon!

21/09/2011

idag var det egentligen halvdag, men körde en långkörare och var kvar i skolan till lite efter fyra. kan säga att jag var ganska stolt över mig själv som var kvar såpass länge, men fick massor gjort och det känns underbart. viill börja pricka av saker och känna att jag blir klar med saker och ting.
underbara, underbara känsla!

blir nog förhoppningsvis attsitta kvar lite imorgon med så att jag får ännu mer gjort eftersom allt jag bokat idag kommer att försvinna på fredagkväll, attans!


jag är bra!


20/09/2011

det är bara att konstatera, det är höst på riktigt och med hösten följde en enorm tröttthet. har enormt svårt att komma upp på morgonen och har enormt svårt att hålla mig vaken när jag kommer hem. what to do what to do?

upptäckte dock att att någon fick en sämre start på dagen än jag idag. strax innan centralen imorse svimade en stackare på pendeln, usch hemska tanke. men vad som är ganska intressant i detta är hur folk reagerar. inom en halv minut så har pendelvagnen lyckas skaka fram en läkare som knuffar sig fram i de överfulla gångarna för att hjälpa till. flera människor som verkligen är beredda att bli sena till jobbet för att hjälpa en människa som är sjuk. det kanske är så att stockholm har lite känslor ändå?

vad som inte har vänliga känslor var bokningsprogramet amadeus som idag åt upp mig, tuggade och spottade ut mig, inget gick som jag ville, ingenting som jag försökte lägga in gick in, så med en enorm huvudvärk gav jag upp för att leta efter en trettiårspresent inför helgen.

sen, ja, sen var det bara att åka hem och sova !


19/09/2011

världens gråaste,tröttaste,regnigaste dag har det varit idag.

 har visseligen haft en väldigt intressant föreläsning om ocianien, men fokuset var tyvärr inte riktigt på topp. så efter skolan blev det en snabbis in på ica för att handla det nödvändigaste för att klara av veckan, naturligtvis så glömde jag hälften så glömde jag hälften så jag måste in igen imorgon, suck.

blev en halvtimmes tupplur med när jag ändå höll på, mer än halva klassen har någon sorts förkylning och jag är absolut inte beredd på omgång två i förkylning!

nu är det mys framför pluras kök, laddar om för morgondagen. sådär lagomt en måndagskväll!

film?

okj, det kan mycket väl vara så att jag är den sista människan som faktiskt sett Avantar och må så vara! men faktum är att jag faktiskt gillar den, tror jag.

det visade sig till och med att jag hade ganska förutfattade tankar om den , trodde först att det skulle vara någon blajfilm och funderade ganska länge när jocke sagt att han köpt den.

men vad jag tror är att den behöver en andra titt bara för att jag nu har fått smäll av alla mina negativa tankar om den och se den med nya ögon och hoppas att jag fortfarande gillar den.

 tummen upp 

vart tog min varma höst vägen?

fyra ynka varma grader var det imorse, fyra ynka grader!! hallå vi är imitten av av september vad är det som händer?
jag har väl aldtig längtat så mycket efter min älskade fjällräven som på min morgonpromenad jag tog idag, att få mysa ner sig i den enorma jackan och dra upp huvan, det är ju nästan så man vill att det ska bli vinter, men bara nästan!


mina små människor växer upp

Jag verkligen älskar Google transelate! man kan ju verkligen läsa allt, eller iallafall förstå innebörden då den inte riktigt översätter ordentligt, men ändå, helt underbar!

hittade en underbar bild på mig och mitt kusinbarn på hennes FB, det är väldigt längesen bilden är tagen och vi var ganska "små" skulle man kunna säga. nu har jag inte träffat henne på nästan tre år och när jag ser bilden så saknar jag dom faktiskt!
 dom är ju inte så små som jag minns dom utan vuxit upp till tonåringar, småvuxna med världen framför sina småvuxna fötter, mina små människor har vuxit upp, vad gör det då mig? gammal? har jag blivit en gammalvuxen?


första tentan gjord

så, då var terminens första tenta avklarad, och det känns faktiskt ganska bra nu är det bara att hoppas på att det gick lika bra som det känns. om tre veckor så kommer resultatet!

men jag förfirade lite med lite eftertentashopping, så kom hem med två underbara blusar, en jumper och ett hårband. men även med olivolja, chili och kryddnejlikor från hötorgshallen.

lite variation är ju alltid bra!

imorgon åker jag äntligen hem till mitt älskade lilla värmland, hem kära hem


tenta

senare idag så smäller det, dags för tenta och tyvärr är jag inte överdrivet peppad, inte så som jag skulle vilja vara. måste ju klara det här. men vi hoppas och tillber tentagudarna så får vi se

storm

det är helt otroligt att taket inte har blåst av inatt. det har blåst som en galning och ibland har det varit svårt att skilja på om det blåst eller om det är flygplanen som flygit in, lägg dessutom till att det bara vräkt ner regn med.
vad hände med de fina höstmånaderna egentligen?

får se om jag vågar sticka näsan utanför dörren idag eller om jag helt enkelt bara stannar inne hela dagen och myser, det är nog skönt det med egentligen!

plugg pågår


anledningarna till att inte plugga tog liksom slut så jag fick ta tag i mig själv och började lite så jag inte är helt grön imorgon


istället för att...

vad kan man göra istället för att tentaplugga?

svaret på det är: ganska mycket! man kan till exempelt

äta (alldeles för mycket)
sova
fönstershoppa kläder på nätet

ja möjligheterna är oändliga, vad som är störande är att jag faktiskt tycker att affärsjuridik är enormt kul! varför ska det då vara så svårt att tentaplugga då!!!??

suck!!


jag kan flyga, jag är inte rädd

jag kan försöka intala mig det hur många gånger som helst, men jag kommer ändå aldrig att gå på det. nu är jag visseligen inte flygrädd men i praktiken är det det samma.

för varje gång jag sätter mig på tåget till stockholm så tänker jag samma sak, det är inte länge på fredag åker jag hem igen. men det gör fortfarande inte att det känns bättre.

missförstå mig rätt, jag älskar mitt stockholm, men det har inte det som jag älskar ännu mer, här finns varken min karl, familj eller old school vänner, här finns inte mitt liv! och då kvittar det vart jag än är, för det är inte rätt någonstanns. och även om jag kan räkna ner veckorna på mina händer tills jag kommer hem en längre tid, så är det ändå inte rätt.

jag sakner de mina, att bara få träffas en snabbis påväg hem, en kväll mitt i veckan eller att bara få titta in en liten stund.

så stockholm i mitt hjärta, det är du värmland


hem kära hem



snart dags att sätta sig på tåget och åka hem till karlstad än en gång.
man kan ju bara hoppas på att sj tjänat bra på sin reklamkampanj så att tåget är i tid idag.

see u in K-town 


manliga busschaförer har aldrig åkt buss stående i klackskor

manliga busschaförer har aldrig åkt buss stående i klackskor!

Ja, det vill jag lova är en sak som är säker! mardrömmen med de vackra höga klackarna är ju att man måste transportera sig i  dom och då menar jag inte att man måste gå i dom utan att man måste åka buss, pendel och tunnelbana i dom.

det kom som en blixt från klar himmel när jag stog och väntade på bussen i måndags, hur f*n ska jag lyckas ta mig till skolan i överfulla kommunala transporter i klackskor? till min glädje upptäckte jag att det för dagen var en kvinnlin busschaför, som mjukt och smidigt tog oss ner till pendelstationen, stående! min lycka var gjord!

dagen efter åkte jag i betydligt stabilare gympaskor till skolan, denna gång med en manlig chaför som gladeligen gasade och bromsade hela vägen ner till stationen, och tro mig det är svårt att hålla balansen i platta skor då!

vad jag vill få fram med detta är att  alla busschaförer någon gång borde åka buss, stående i trängseln i klackskor, bara för att få veta hur det är att vara passagerare!

jag däremot har fått en nyvunnen respekt för de kvinnor som löst dessa problem genom att ha sina 10cm i en påse påväg till jobbet och istället åket buss i gympaskor till sina kostymer och kjolar. bara för att ta sig fram till jobbet helskinnade! 

åka buss med livet som insats


lite larvig?



Jag förstår inte riktigt varför, men Jocke tyckte att jag var lite larvig
 när jag kom hemdragandes med en stor legobit från stockholm förra veckan!


Jag däremot ser så mycket mer en en stor legobit!
varför inte en ursnygg telåda?


ops

haha tror att åldern har tagit ut sin rätt, var ganska pigg när klockan ringde halv sju. men lyckades vända min om och somna om. ioch för sig så var det ganska skönt men men,
nu blir det att göra sig iordning och åka till skolan för att plugga lite!

b-day tröjan


visst är den söt min lilla födelsedags t-shirt. en liten betty boop på magen


oh yes it´s my birthday


o ja, är det födelsedag så är det och då får man äta dammsugare till frukost och tårta till kvällsmat. det bästa är att jag har en till som jag kan äta till frukost imorgon ;)


födelsedag

Grattis till mig,
 idag är det min dag på riktigt!
belönade mig själv med lite sovmorgon, sen massa plugg, nu ska jag iväg på lite födelsedagshopping.
I love my life!


min nya mobil


visst är den vacker min nya mobil?

skulle kolla på ny mobil i helgen och som ni ser så kom vi inte hem med en utan en glassmaskin, humm något gick väldigt fel där!

jaja det får helt enkelt bli en ny mobil en annan gång!


proppen

jaha ja, så kul kan mna ha, suttit och pillat med ett skolarbete halva kvällen och kom fram till att mat är ju ganska bra att ha!
ska dra igång spisen och proppen slår ifrån! springer runt till min lilla hyresvärd och ringer på för att ordna det. tillbaka in för att laga mat, proppen slår ifrån igen, ja ni ser mönstret.
tillslut lagade jag mat på en liten platta. för att upptäcka att det inte smakar gott. attans!
blev risifrutti till kvällsmat, mums!

snygg en måndag?

varför inte klä upp sig en måndag! ja, varför inte? idag åkte dom höga klackarna på tillsammans med en pennkjol. upptäckte dock att det är ganska obekvämt att gå i höga klackar hela dagen men ska man vara fin så ska man! fast imorgon så åker nog dom lite mer bekväma rosa gympadojorna på, men dom måste man ju kunna matcha lite snyggt med, eller?


(Damn vilka snygga ben jag fick)


storhandla

var och storhandlade på hötorgshallen igår, det är lika bra att passa på när jag ändå skulle åka hem idag att få med sig lite smått och gott

dock blir det mest saker till jocke, tro det eller ej men detta kommer han att få äta utan mig!


RSS 2.0