buddy holly




ja, igår small det, buddy holly the musical. oooh så bra, brolle är ju helt enkelt bäst så är det bara.
mycke musik och hålligång, jag som då inte är så med jämt kom fram till innan vi åkte att buddy holly funnits på riktigt (ops) trodde att han var en fiktiv person (ops igen). men karln hade ju gjort massor med låtar som jag kände igen, tummen upp. får ni chansen ska ni absolut gå på den.

efteråt körde mamma hem oss och när hon själv är på väg hen kör hon naturligtvis på ett rådjur, skräll. så hon jagar ut nån stackars jägare med hund att leta efter det nångång där runt 12slaget på natten (haha)


Vår

vad är det här, nu får det lov att vara nog!!
ge mig vår, ge mig vippiga kjolar och höga klackar!

hur kul är det att "klä upp" sig när man får lov att sätta på gympaskor för att kunna gå säkert?



seriöst, hur snygga blir kläderna till dom här skorna?
humm, jag vet inte jag..


evighet

känns som en evighets sen som jag var uppe och tvättade. slocknade totalt när jag äntligen släpat upp den sista tvätten i mina gigantiska ikeakassar. men nu är det gjort iaf.

håller på att städa lite, var faktiskt ganska skönt får väl se om jag hinner ångra mig när jag ska dra fram dammsugaren. det brukar ta emot då. ääh!

åter till verkligheten, dammsugaren, här kommer jag!


uppe med tuppen

nej, det här förväntade ni er inte va? det är lördag, klockan är nio och jag är vaken!
och här kommer anledningen: jag tvättar 7-11. försökte att gå upp vid 7 men det gick inte så bra. räknade ut att jag ska tvätta 4 maskiner, kanske 5. en maskin tar nästan en timme så då räckte det om jag gick upp vid 8 men tom då var det svårt. men men uppe är jag iaf!


07


semester 07(?) Madeira är det iaf, inga brända näsor här inte ;p
skönt var det vill jag lova, sol, värme, stora balkonger med havsutsikt, got mat. livet blir inte mycket bättre än så faktiskt. vill göra om det, det var lycka


på gott och ont

Jag vet ju att allting kommer att bli bra eller snarare allting måste bli bra och det ska det, finns inga andra vägar att gå. men ibland känns det väldigt långt borta och väldigt jobbigt. det är det som man kan förvänta sig och det är konstigt om det inte blir jobbigt. hur vänjer man sig?
 jag bara känner hur överbeskyddandet bara växer i mig och jag känner att jag kan ta alla smällar bara dom i min närhet slipper det.

*

Jag tror att någon bestämde när jag var liten att hon, hon ska f*n inte få det lätt här i livet. ingen dans på rosor inte. visst, jag har med tiden lärt mig att uppskatta de motgångar jag har haft och istället se det som att jag har lärt mig något av dom, trotts det så kan det inte uppväga för dom som jag har förlorat på vägen.
vissa dagar känns det mer än andra.  de dagar som är jobbiga för mig känns det extra mycket.

*

men det är de som har gjort mig till den jag är, på gott och ont..


att sova eller att inte sova, det är frågan..

försov mig imorse, eller försova kanske är fel ord. lyckades tydligen stänga av klockan på riktigt igår, så det ringde aldrig någon klocka. vaknade av att jocke fick sms nån gång där innan nio, attans. sen började hans mobilj***l att ringa med.resultat=vaken

hade vad man kan en ganska dålig kväll igår. tappade totalt talförmågan på franskan alla ord som förut varit självklara blev plötsligt bokstäver och bindelstreck som höll ihop dom, gaaah!

har iaf nu när jag vaknat till blivit på ganska bra humör, varit ute och skottat balkongen, har ingen lust med en syndaflod om det nu börjar smälta, frågan är om han där uppe över oss tänker likadant? kan bli lite blött i vår annars :S

nu blir det sortera tvätt och läsa i massor, yes!!


the one and only


Jag måste bara visa, eller skryta (har inte riktigt bestämt mig än) om en av dom bästa, om en i eliten. the one and only som jag inte riktigt vet vad jag skulle göra utan ibland



helt enkelt världens bästa Patti.


och om jag någon gång hade haft en syster så önskar jag att hon hade varit lite som dig, för det finns nog ingen som jag skulle älska att hata så mycket som du ;)

Tack


en fransk snöstorm?


det snöar, jättemycket med. hatar snö. iaf just nu. har ingen större lust att gå ut och knalla till franskan men men sånt är livet.
känner mig ändå ganska nöjd med dagen fått endel gjort och det är väl bara att fortsätta när man kommer hem, om man nu tar sig hem i all denna snö. optimistisk jag vet, men kan inte låta bli



nej på med långkalsongerna, snöstorm, här kommer jag!!!


mardröm

mardrömms start på dagen, skulle gå upp vid 8 och plugga men det gick kanske inte så bra. sovit oroligt hela natten och redan drömt att klockan har ringt. när den väl ringer så mår jag bajs rent ut sagt och har världens huvudvärk. det var bara att stänga av klockan och somna om. så nu sitter jag här, fortfarande illamående och med världens huvudvärk och ska läsa dumma artiklar om festivalturism i edingburg. för sånt tycker vi är roligt, not!

hatad?

Jag kommer ju lätt att vara den mest hatade människan på universitetet när jag är färdig med min utbildning (om dom inte hinner slänga ut mig innan) haha vem vet.
kommit fram till att ingen kommer att göra sakerna åt mig, ingen kommer jobba för att det ska bli enklare för mig och ingen läser mina tankar. visst det har jag ju alltid vetat, men det blev så uppenbart här om dagen, det är bara jag själv so kan göra så att jag lyckas! därför ifrågasätter jag väldigt mycket just nu, där av mest hatad på universitetet. men det är smällar som dom får ta när dom klantar sig som dom gör!! thats it!

oops

ops,
 jag har luggit och halvsovit alldeles för länge!! vaknade av att mamma ringde och väldigt ont i nacken AJJ!!

va uppe "tidigt" idag. hela 0800. hade en väldigt förvirrad tant som inte riktigt viste vad hon gjorde. tyckte nästan synd om henne där hon stog. fast hon får kanske skylla sig själv, vem vet...

nej plugg och dusch står på schemat här närmast kanske nackspärren släpper med 


hopp

så underbar,passar kanske inte mitt humör men det känns som om den ger hopp

"If I only could, I'd be running up that hill.
If I only could, I'd be running up that hill."

It doesn't hurt me.
Do you want to feel how it feels?
Do you want to know that it doesn't hurt me?
Do you want to hear about the deal that I'm making?
You, it's you and me.

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building.
If I only could, oh...

You don't want to hurt me,
But see how deep the bullet lies.
Unaware I'm tearing you asunder.
Ooh, there is thunder in our hearts.

Is there so much hate for the ones we love?
Tell me, we both matter, don't we?
You, it's you and me.
It's you and me won't be unhappy.

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building,
Say, if I only could, oh...

You,
It's you and me,
It's you and me won't be unhappy.

"C'mon, baby, c'mon darling,
Let me steal this moment from you now.
C'mon, angel, c'mon, c'mon, darling,
Let's exchange the experience, oh..."

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
With no problems.

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
With no problems.

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
With no problems.

If I only could
Be running up that hill
With no problems...

"If I only could, I'd be running up that hill.
If I only could, I'd be running up that hill."


underbara underbara

går som i ett lyckorus, jag är så nöjd, så glad. har haft en sån där riktigt riktigt bra dag (trotts brandsläckaren som fortfarande piper)
va med jocke in till stan och handlade lite. sen blev det hem för att baka lite, muffins och "äppelpaj". fick nämligen flickbesök med stort F utav tre tjejor (ett ord som antagligen bara mamma använder men ändå). blev massa babbel och fniss. precis vad jag behövde idag!
fick mig t.o.m en lift in till stan. där började ett förtvivlat letande efter bussat till sjukhuset, men inte en enda buss inom synhåll fanns det. detta resulterade i en rask promenad till sjukhuset för att hälsa på pappa. var lite fundersam på hur det skulle gå, varken pappa eller jag brukar vara så "pratsamma" med varandra. men det var väldigt skönt, lugnt att bara vara vi två för en gångs skull.för oss båda.
nu återstår en ganska kort kväll, den där promenaden tog på krafterna. uni imorgon!!

pip

det piper i min lägenhet, ja just det PIPER!!
för någonstans långt in i ett köksskåp så ligger brandvarnaren från min förra lägenhet (sitter redan två i den nuvarande lägenheten så den kom aldrig upp) och nu har den bestämt sig för att det är dax att byta batterier i den. alltså piper den lite då och då. visst det är ju inget att hetsa upp sig för förutom att det ligger 5 miljoner plastpåsat framför brandvarnarskiten som jag inte orkar plocka fram och riva i. mardrömmen nu skulle ju vara att den får för sig och nötjuta det sista den gör. humm kanske är bäst att rota fram skiten iaf. återstår att se..

nattsvart

min älskade kalender har rymt vette f*n vart den är alltså och jag känner mig ganska exposte så att säga!!
ska leta efter den i väskorna som finns och mamma skulle ta en koll i stugan, vart tusan kan den vara??

snart sovedax, mycket planerat för morgondagen, bla en busstur till pappsis. vet inte vad jag ska fundera mest över. all snö överallt, att åka buss dit eller vap pappsis och jag ska prata om. han har ju gått från att inte prata mycket all till att knappt prata alls av olika skäl kanske men ändå jag som får stå för pratandet

attans

å nej, vaknade imorse och hade ont i halsen IGEN. orkar inte med det här. ska dra i mig en fem apelsiner och hoppas att det går över, en liten morgonförkylning kan man ju hoppas på!



verklighet?

tillbaka till verkligheten, dock är det ju en vecka sen vi fick ett ganska bryskt uppvaknande. dagen bjöd även den på både positiva och något negativa överaskningar.
lusten att blogga har försvunnit ganska rejält då jag inte längre finner så stor mening med någonting som jag tar mig för längre. jag kommer ändå att fortsätta då det är ett ganska bra sätt att "få ur" sig saker som man funderar och tänker på.
men jag gissar på att bloggen för tillfället kan ha en ganska negativ ton, ber om ursäkt för detta ich skall försök tt få in en positiv sida i det hela.
ni får helt enkelt ha lite tålamod med mig;)


hipp, happ, hopp

stora städardagen idag, kanske inte men har iaf moppat och diskat inte dåligt för att vara apatiska lilla jag ;p
nu ska det bara plockats lite till och packas lite, åker med mamma ikväll när hon slutar, eftersom jag ändå är ledig i helgen så är det väl bäst att passa på.
just nu är det bara att återgå till dagens galenskap här hemma


les meilleurs au monde

Parfois, je voudrais qu'il n'était pas tel qu'il était mais il n'ya rien à faire à ce sujet.
Possible dès que vous apprenez à apprécier les petites choses de la vie, les petits miracles qui se produisent.
Mon pére est incroyable et je sais qu'il va passer à travers cette!


nog pratat bakon ryggen, bring it!

okj, jag tänker bara lägga energi på detta en gång för jag har så mycket annat och bättre saker som jag faktiskt kan lägga min energi på. så här kommer det:

Kan ni försöka och ge BLANKA FAN i min familj, sluta telefontrackasera min mamma hon behöver inte det just nu, ni hjälper inte ett jävla dugg.Och nästa jävla person som skall komma med ett "läkarutlåtande" utan läkarexamen om vad orsaken till detta kan vara, må det vara bilar, hus vad som. kommer jag att själv trycka ner den kommentaren så långt ner i halsen på dom att dom kommer att skita ut det. Och Nej, detta är inget hot, det är rent jävla fakta!

Så det var det hela som jag kände att jag behövde få ur mig, inget konstigt, bara en ren känsla av vanmakt över korkade människor som helt enkelt inte riktigt fattar det.

så vet ni vad,
bring it!


jag kan inte...

Torka tårarna min vän
Jag tror jag vet ungefär hur det känns
som att försöka dansa med en myndighet
Du ville bara ha ett hem, en plats
nånting vettigt att göra, vad som helst
Om det fanns tid för nåt att växa
Om det fanns plats för lite värdighet
Här blir man sparkad på i kön till ett ställe
som man inte ens vill in på
Man tuggar i sig hela svansen
Det står alltid nåt i vägen
och du tar dig alltid loss och du rusar
men ändå fångar marken dina fötter

Jag kan inte hjälpa dig upp
kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
du har en annan röst, annan färg,
Ett annat land, med andra klockor som ringer
Jag tar mig inte in i dina dunkla rum

Det står ett fältslag bakom väggen
man slår i tomma containrar
Det här är helvetets förgård
I december står man stilla i en tunnel
och trängs, och trängs och alla bara pratar
Om det bara fanns nånting att säga
Om det fanns skäl att vilja delta
Du ser, jag kan inte ens förmå mig
att hjälpa någon annan
Det här är 'Be Your Own Star Show'
Det här är 'Bit ihop och sparka'
Ge precis vad du behöver
och ta vad du kan få

Jag skulle gärna hjälpa dig upp
och kunna lysa upp den väg du springer
Om jag kunde vagga dig varm och lugn
Jag hör nog samma röst
och bor i samma land
med samma klockor som ringer
Du går inte ensam genom dunkla rum

Vasen vinglar på bordets kant
Åskan mullrar ovanför ditt tak
Uppför är det lättare, men neråt är det brant
Kan inte landa där med ryggen rak

Hornen ryter, du förlorade striden
På nolltid har du tappat din glöd
Inget nytt under solen
vi har sett hela tiden
Den enes bröd, den andres död

Se på mänskorna som sliter
för nån annans resultat
Se hur flugan kvävs i spindelns nät
Se på hyenorna som gräver
i kadavret efter mat
Se på baggen i murkna träet

Jag kan inte hjälpa dig upp
Kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljus där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum

Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljust där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum

mirakel?

jag vaknade imorse och hoppades på att allting skulle vara över, att allt skulle vara som vanligt men ack vad jag bedrog mig -jag tror att jag hoppas på mirakel.
känslorna är blandade och alldeles för många på en gång. men oftast tillbringas tiden i soffan stirrandes på ingenting, på allt. apati kanske det kallas det finns ingenting som jag vill göra, all fysiskaktivitet lockar inte, inom mig däremot pågår ett krig. mot allt, allt som jag hatar, som är orättvist och det är nog på så sätt som jag orkar med allt utanför. jag gråt idag, för första gången. jag tillät mig själv för att en kort stund kännan känslan innan den fick återgå till sin plats långt,långt bak i mitt medvetande.förträngd, bortglömd.
det finns mycket som man kan tänka på just nu, saker man kanske kunde ha gjort annorlunda. inget av det är något som hjälper just nu så för tillfället får varje litet framsteg får vi se som ett mirakel för tillfället. just nu hoppas vi bara på att allting bara kan bli bättre..

bästa



♥världens bästa pappa♥


en tvär vändning

vad gör man när man inte längre orkar men ändå inte kan ge upp?
våra liv har förrändrats för alltid och det finns ingenting vi kan göra åt det, bara tiden kan utvisa om det någon gång iaf kommer likna det liv vi en gång hade.
det är kanske det här som vi ska se som en nystart, en ganska ruff och jobbig nystart dock.. men inget som vi inte kan ta oss igenom, som sagt våra liv kommer aldrig att bli sig lika igen och från och med nu får vi se positivt på det och tänka att det bara kan bli bättre hädanefter- för det måste det.

skit också

HELVETES JÄVLA SKIT, JAG VILL INTE!!


säng säng säng

säng soffa säng soffa säng soffa ungefär så har min dag sett ut idag. okj då säng soffa kök på kvällen när mamma kom med mat ;)
har dessutom ingen feber så detta har jag firat med ungefär en liter fruktsoppa, MUMS! ;p slog på stort när vjag ändå var igång haha
misstänker att det är sängdax strax, plågas nu av en jobbig torrhosta,Hata!!

stefan holm




var igår och lyssnade på ett föredrag av självaste Stefan Holm och jag måste erkänna att jag trodde att han skkulle vara ganska försiktig, tillbakagragen, ja nästan lite törr (som jag gissar att vi bara säger här i vär mland)
men tji fick jag då han var raka motsattsen. öppen, glad och vägade bjuda både på det ena och det andra.
själva föredraget skulle handla om motivation och vi fick följa hans upp och nedgångar från att han var ca 8 år. och man skulle nog kunna kalla det för en väckarklocka, alla borde få en chans att lyssna på honom minst en gång i livet!


krax krax krax

..det är ungefär så jag låter. och jag hatar det.
därför blev det inget uni idag, att ha ett seminarie 0810-0900 kändes helt enkelt inte värt det. dessutom hade jag antagligen inte vaknat eftersom jag inte har ett enda minne av att klockan ringde vid 9 idag. vaknade dock till när jocke gick till kiropraktorn nån gång vid 12 och nästa gång när han kom hem vid 2(?)
så nu sitter jag här och dricker min varma fruktsoppa som mamma kom hit med förut. min mamma är bra!!!

nej nu skall jag fortsätta att fördriva min tid med att leta runt på datorn och intranet ;p


955

nästan en hel påse rollo kola och 955 ord senare får jag bestämma mig för att jag är färdig nu. det får helt enkelt vara nog. så nu skickas den in. underbart!!!

nu ska jag bara maila lite så är jag klar för natten ocj jag gillar det!! ;D


1000 ord

ååååh jag som trodde att det skulle gå som en dans att skriva 1000 ord det kändes ju inte dom så mycket, men lik förbannat vill inte den dumma ordräknaren hoppa över 600 ordstrecket. och mina ordbajsarideer börjar  ta slut!! på tal om ordbajseri är det ett väldigt vanligt uttryck inom uni.världen eller iallafall inom våran klass. ungefär som.
 "hjälp vilken stor fråga"
"ääh det är bara att ordbajsa lite!"
ordbajsa med ett finare ord är utfyllnadstext om ni inte redan har förståt det och jag undrar om det verkligen var ungefär 400ord med utfyllnadstext han var ute efter när han skrev frågan??


lagerstatus


det där med lagerstatus är ganska intressant, undrar om dom behagar att finnnas på riktigt nu med


gårdag?morgondag?

godmorgon världen. eller nja jag har ju faktiskt varit vaken ett tag. sen sex för att var ganska exakt. efter mina tre timmars sömn så drog jaag mig upp ur sängen för att åka på seminarie på uni 0810. värt!!
så nu sitter jag här men att säga att jag är pigg är väll dock en överdrift. hör hur jocke ligger och snarkar men har bestämt mig för att inte gå och lägga mig igen. då kommer hela dagen att vara förstörd sen. ska nog göra lite frukost och väcka jocke, för nu kan han ju faktiskt gå upp;p

gårdagen spenderades på ikea, skräll. sen blev det taco,vin,kladdkaka kväll då jocke drog på bögmys. lite överraskande blev det även spindelmannen på ett hörn, men vem klagar? så de få timmar jag fick sova var det faktiskt värt måste jag säga


el tvätto

måste säga att jag hatar vår VIDRIGA, ÄCKLIGA källare med tillhörande tvättstuga. men nu är det äntligen färdigtvättat. har dock en maskin kvar att hänga men den får stå och gotta sig lite i påsen för jag orkar verkligen inte nu. lite läsa får det bli istället så kommer antagligen den där el gigantopåsen ble mer lockande snart;)

lördag?

god morgon världen!
måste faktiskt erkänna attt jocke var lite sur på mig imorse ;) jag skulle ställa klockan så att jag skulle vakna och det gjorde jag också, men jag somnade om precis efter att jag stängt av denn och "missade" at väcka jocke. så det kanske blev lite bråttom förut..
förlåt!:(
nu ska det sorteras tvätt, ytterligare en stor tvättdag, jeey!!
låt oss se hur många tvättar det blir idag


ny dag?

skulle inget hellre nu än att lägga mig med tusen kuddar och filtar för att kolla på film är så trött att jag skulle kunna somna stående. men tji fick jag. ska sitta och läsa nåt litet ointressant häfte på x antal sidor. heja mig.

för övrigt så ringde nellie och väckte mig imorse (ber om ursäkt för min ganska sura ton) inställt seminarie stog på schemat. inte mig emot, får jag sova lite längre. resten av dagen är bara ett litet luddigt minne typ, gick lite på stan fixade donade, mamma kom hit en sväng, prackade på henne ett gäng tulpaner, några kort och en räkning. (oops!!) dammsugit och nu har jag inga riktigt bra anledningar till varför jag inte skulle läsa så läsa it is!


ursöta




kolla vilka urgulliga vetevärmar-nallar jag hittade på bluebox.se.
visst har jag redan vetevärmare men att ha en sån här liten goding på magen idag hade jag inte tackat nej till faktiskt!


oplanerat

en helt perfekt start på dagen måste jag säga, vaknar med magvärk från helvetet. så där rök ju mina planer med att plugga järnet idag kan man säga. så här ligger jag nu nerbäddad i sängen och försöker läsa lite mellan att jag sover.
har tryckt i mig lite tabletter så snart blir det en liten tur till bergvik för att handla, för visst jag har ett jättesnyggt sovrum men ska jag ligga här hela dagen så blir jag GALEN!! jag behöver frisk luft!!!

ytterligare en dag

jag kommer troligtvis att ha en grym träningsvärk imorgon, det blev lite wii-spelande på eftermiddagen :D
jag är bäst på pingis
resten av dagen har fördrivits med film, storhandel och ikea. fanns så mycket som jag var sugen på att köpa men det slutade med ett par glödlampor, två tidningsmappar och två kuddar. men på önskelistan stog även mängder av garderobsinredning och tavla för att ha över sängen. dessvärre räckte inte pengarna till en gigantotavla av brooklyn bridge och allt vad garderobsinredning heter var slut. detta betyder alltså att det måste bli en tur till, till ikea. stackars jocke. jag som annars var ganska pepp på att bygga ikeabyggsattser idag..

2015

i veckan kom ordet framtid på tal ganska frekvent. vad händer inom en femårsperiod?? 2015!! åh mamma, det känns ganska länge när man ser det så. inom denna femårsperiod har jag dock, förhoppningsvis tagit examen från mina pågående universitetsstudier 2012, jag har blivit 27(!!!!!). detta är ju rent fakta men vart vill jag vara annars i mitt liv. vilka vägar kommer det att föra mig och vilka överraskningar kommer att finnas runt hörnet.
vart är jag i mitt liv 2015?

RSS 2.0