klappat och klart

jag älskar stunden då man kan börja bocka av saker som är klara

skruv lös?

jaha så var det dax igen. förra året höll gardinstången i sovrummet på att falla all världens väg, denna gång var det vardagsrummets tur!
så smidig som jag är har jag hoppat mellan stolar vid fönstret, dragit ur gamla, trasiga plugg tryckt i nya ordentliga och satt i nya skruv som faktiskt är lika långa nu (vem skruvar upp gardinfästen med olika långs skruv?) låt oss hoppas att de sitter kvar ett bra tag till nu!

branschdag

imorgon är det en stor spännande dag, nämligen branschdag på globenhotell,spännande spännande. blir mångs föreläsningar och mycket branschfolk.
mitt stora problem?
vad ska jag ha på mig?vad ska jag ta för väska för att få med mig det jag behöver hem?
typiskt mig!
men blir nog kavaj, skjorta sen är frågan gråa eller svarta byxor?humm återsår att se...

trasigt tåg

cirka 1 ½ timme tog det att ta sig till skolan idag, jippi!varför?jo för att tåget höll på att trilla ihop på spåret. hur trött kan man bli på en skala egentligen??av alla tåg är det ju klart att jag ska på det som är trasigt. så 15 min sen trillade jag flåsande in i den svinkalla aulan. suck

vill inte

jag motarbetar en förkylning men det känns inte som det går så bra.varje morgon är det lite sämre än dagen innan känns det som.
så jag pälsar på mig och går till bussen, sen är det raka vägen till sängen som gäller!!

äntligen

duschen hjälpte och värmen börjar sakta göra sott återtåg. dock vill inte illamående/huvudvärken riktigt ge med sig.attans! blir lite tee och pepparkakor senare tror jag. blir disk och morgondagens lunch först

något som jag kan vara väldigt väldigt lycklig över är faktiskt att jag lyckats få igång min kära tv!! så nu kan jag se på tv på riktigt precis när programen går, äntligen,äntligen!!

kallt

svinigt kallt kan jag ju bara konstatera att det är! -7 var det när jag skulle knalla till bussen vid 9. men då ska jag nog vara glad var tydligen -14 hos mamma och pappa idag. men jag ogillar skarpt. hoppas dock på att jag inte håller på att bli förkyld, halva klassen är dålig och idag skedde föreläsningen i aulan med jacka på, kunde lika gärna varit i en iglo!
ska försöka värma upp mig med en varm dusch. hoppas hoppas att det fungerar

när alla inte är med på tåget

humm, sitter och saknar mina myspysar i karlstad galet mycket just nu. att dessutom videomsna med delar av dom gjorde inte saken bättre. varför ska det vara så svårt att leva det liv man vill när alla man vill ha med inte är det. längtaar till helgen när jag får träffa dom igen.

fynd

en av de bästa affärerna jag vet när jag är utomlands är zara, därför älskar jag att dom finns i stockholm. dock är utbudet inte lika bra men jag har vant mig.
till min lycka lyckades jag fynda just på denna affär i veckan. gick och suktade efter denna innan jul, dock fanns inte 600 i min budget just då. på rean fanns den dock för 200 vilket jag tycker är helt rimligt,hihi

avgiftning

vad är bra för mot avgiftning mot huvudvärkstabletter?
nu är det ju inte så illa som det låter, men under min tandvärksperiod så konsumerades det ganska mycket huvudvärkstabletter för att ens kunna fungera som en normal människa. det resulterar nu i att jag får huvudvär för minsta lilla att det är otroligt dålig luft i skolan gör det ju inte bättre direkt. så jag får vackert vandra runt med min huvudvärk och må piss ettag tills jag vant mig av huvudvärkstabletterna, attans!!
barn, lär av det här. värktabletter ska endast användas så länge som det står på asken. punktum

att skypa eller att inte skypa det är frågan

det här med att fortsätta hålla kontakten med vänner när man flyttar/veckopendlar är väldigt knepigt vill jag lova.även den delen när det kommer till att ha kontakt med pojkvän utan att telefonrälningarna rusar iväg till tusen. de få dagar man är tillbaka på hemort går ofta åt som smör och är välplanerade sen länge tillbaka och tid för att plötsligt göra något impulsivt finns oftast inte. dock har jag kommit på universalverktyget för att hålla kontakten och dessutom se varandra. skype. detta ting som jag varit så anti mot är plötsligt min räddning för att hålla kontakten and i lööv it. märkligt det där. men men skype här kommer jag

prisa gud företagsekonomin är klar

ÄNTLIGEN... har gått och haft det här släpande efter mig sen innan jul nu och äntligen,äntligen är den avklarad. ingen mer företagsekonomi för min det på ett tag vill jag lova
och ett jättestort tack till christel som tog sig tid att sitta och traggla med mig för att jag skulle få till det till slut!!!

JAAA

känns ungefär som när man ser på trisslotts reklamen.. plötsligt händer det! äntligen har jag internet igen i mitt lilla garage, hur underbart som helst!! ska få lite mer skolarbete gjort innan jag stänger mina små blå för ikväll.
kanske blir lite unna imorgon om jag känner för det, vi får väl se

bussblogg

jaha ja, sitter på bussen upp mot stockholm igen efter en långhelg med mamma och pappa.

det är lika bra att passa på nu då internetuppkopplingen i mitt lilla garage är lika med noll just nu. förhoppningsvis går det att ordna till i början på veckan. är lätt frustrerande att inte ha en enda möjlighet att ta sig ut på internet men jag får väl överleva tills det är ordnat.

ännu bättre var väl att bussbiljetten krånglade när jag skulle gå på. bokar jag en biljett karlstad- stockholm vill jag ju åka just dit och inte till jönköping, mycket märkligt speciellt då det står karlstad-stockholm på skruttbiljetten,suck!
nu återstår ganska mycket skolarbete, skönt att få köra undan lite så jag slipper det sen

20 feb


tankarna går till en stor man, någon som jag saknar och älskar så otroligt mycket. en stor man som jag aldrig fick chansen att träffa. en man som jag önskar funnits där och älskat mig lika mycket som alla andras morfarer gjort genom åren om så bara för en kort stund, bara för att få ett minne, en känsla av hur det faktiskt kan vara att ha en morfar, något att minnas och se tillbaka på nu.

det är 53år sen iår sen han lämnade oss, oss som inte ens var påtänkta då. vad han däremot aldrig fick uppleva var att se sina barn gifta sig och skaffa egna barn, han missade oss barnbarn. han fick heller aldrig se sin yngsta dotter bli mer än tre månader.

jag saknar dig mer än ord kan beskriva

åka tillbaka

åhhhh ångestladdade dag, värsta dagen på hela veckan när jag vet att jag ska åka tillbaka igen. det är så mycket somm jag vill göra och hinna med, så mycket folk som jag vill hinna träffa.ogilla starkt!
idag är andra ronden med tandläkaren med hoppas att han kan fixa till tanden som han lagade sist. min stackars mage håller ju på att dö av alla värktabletter som jag tryckt i mig senaste veckan.hoppas hoppas

hungrig någon?

som oftast när jag äter så blir jag  bara hungrigare efteråt (påfund från när jag jobbade i kök för att få i mig mat antagligen) så efter dagens kvällsmat som var köttfärssås och spagetti så har jag suttit och vräkt i mig mögelost, pepparkakor och vindruvor, men inte sådär lagomt utan tills man blir helt otroligt spyfärdigt mätt. ska det vara så ska det ju!!men mellan tuggorna så sitter jag och pluggar och skriver grupparbete men egentligen så skulle jag nog behöva ut och springa x antal varv runt huset i slasket. ajajjaj min mage

11månader

igår var det 11 månader sen som pappa blev sjuk. på ett sätt så känns det som igår men ändå som en evighet sen. det är otroligt hur fort tiden går men det är antagligen ingenting mot hur lång väg som vi har kvar.
me like pappi

suck

*suck*
bara se vilka underbara små skosingar, kan dom inte bara knalla hem till mig så skulle jag bli väldigt väldigt lycklig!

tack

har haft världens bästa bästa christel här
som hjälpt mig med med bokförning och
äntligen känns det som om det finns något
vettigt i även detta!
tusen tusen tack!

trillar in

1800 och jag har precis trillat in genom dörren, körde grupplanering inför arbetet i skolan, sen var det förseningar för feedbacken som vi skulle få på ett annat arbete så som sista grupp så fick vi ta smällen, typiskt men inte mycket att göra åt!
sen bar det iväg till hötorget för att köpa lite smaskens, tee och torkad papaya blev det smaskens!

nu laddar jag för kvällens matbestyr, mums mums

spark i baken tack!

åååh lite tempo skulle inte vara fel just nu, blev helt matstinn efter kvällsmaten. vad gör man för att komma igång igen??

hade föreläsning idag, skönt att "mjukstarta" lite och slippa alla långdagar. var dock iväg och köpte en resebok innan föreläsningen till grupparbetet. skönt att kunna bocka av lite.
efter skolan bar det iväg till ikea för lite plock, hallmatta, fönsterlampa, förlängningssladdar, you name it! så nu är det äntligen lite ordning igen och det känns bra.

ska ta tag i lite skolarbete ett tag samtidigt som ugnen måste göras ren (litar inte på att hon som bodde här innan gjorde det) för imorgon blir det nog mysmat med hemmagjorda chickennuggets och currysås, känns ju inte helt fel faktiskt!

bästa bästa

världens bästa pappa ringde förut för att han ville kolla så att det hade gått bra i skolan idag och berätta att han varit och tränat. bästa pappa någonsin

tandis


nej jag har inte tandläkarskräck, även om det är det enda som kommer upp på bloggen just nu. känner mig dock lite lurad för jag hade inte ont i den dumma tanden innan han lagade den. men får hoppas att han kan slipa till den lite till när jag ska dit nästa måndag igen

update boklån

nej nej, det var inte min dag att låna böcker idag. precis när jag skulle gå in på biblioteket så släckte dom. Attans klämdag! så det får bli en annan dag istället. nu vet jag ju iaf vart dom finns!

tji

tji fick jag, tog äntligen tag i mig själv och gick till biblioteket för att låna böcker till vårt nästa grupparbete på vårterminen. men när jag äntligen hittat hyllan, hittat bra böcker så inser jag att lånekortet inte är med, attans.
så nu en snabbis hem har äntligen hittat det dumma kortet så nu blir det en extra tur tillbaka i snörusket för att äntligen låna dom dumma böckerna. det är svårt ibland! ;)

2010

2010 var året som:
jag gjorde min andra termin på karlstads universitet
jag fick tre nya kusinbarn
pappa blev sjuk
jag såg musikalen Buddy holly och fanthomen on the opera
jocke fyllde 24
jag läste franska
jag sökte nya utbildningar
jag var till uppsala för att göra antagningsprov
jag var till stockholm för att göra antagningsprov
jag kom in på skolan i stockholm
jag sa upp mig från mitt jobb
jag flyttade till stockholm för att plugga
jag fyllde 22år
mamma vägde mindre än mig
jag åkte buss till kalmar
jag grävde rabatter
jag odlade upp all plats som fanns på balkongen
mormor dog
maja kom hit från usa
jag såg winnerbäck på sandgrund
mamma,pappa och jocke kom upp och hälsade på mig i stockholm
jag var på turismgalan
jag blev blev matförgiftad

jo tack..

än sitter takterna i vill jag lova!
för första gången sen augusti så jobbade jag, och får jag säga det själv så gick det ju inte så pjåkigt för mig!
ganska stolt stolt faktiskt, kul att se alla igen "på riktigt" tycker inte att det räknas riktigt när jag sticker in huvudet titt som tätt.
öven skönt när den lilla extraslanten trillar in senare nästa månad.

efteråt blev det fyverkerier vid älven och hjälp vad det blixtrade, någon i kommunen hade satsat hårt på det iaf (kanske borde vederbörande istället sitta på possistion som ansvarig för snöskottning?)
och sen mys som bara vi kan (löööv it!) trillade i säng runt tvåtiden tror jag och sov som en stock.

idag har det dock inte blivit så många knop gjorda, var in och hämtade lite saker som var kvar på jobbet, funderade på en promenix, men innan jag tagit mig därifrån så hade det ju blivit bäcksvart ute(typ) så får hoppas på att morgondagen bjuder på lika vackert väder, för då blir det nog att dra ut karln för en promenix!

RSS 2.0