det som aldrig får hända



ibland blir vi påminda om hur skört livet verkligen är.
när mina tremänningars kusiner åkte på semester till
sina föräldrars hemland hände det som man hoppas
på att man aldrig får uppleva.
en gasledning i pojkarnas rum gick sönder och pojkarna
 gasades ihjäl i sömnen.
dom blev bara 15 respektive 12 år.
kvar lämnar dom sin syster och föräldrar.

och en stor och evig saknad efter två små pojkar som
 aldrig fick chansen att växa upp 


inte den här gången



uppenbarligen inte ett nog stort arbete, förr den här gången blev det inget slutspel för färjestad, tyvärr kan man väl kanske säga. 2-1 till skellefteå blev slutställning om nu någon har missat det vilket resulterar i att färjestad för försts gången sen 2000 inte går vidare till slutspel. tråkigt tråkigt men så är det.
bättre lycka nästa gång


våga?

nästan 2/3 av sveriges befolkning skulle säga upp sig från sina jobb idag om de vann en större summa pengar.  detts får mig att undra litegran. är det verkligen så att 2/3 av sveriges befolkning inte trivs på sina jobb och att det skulle krävas stora summor med pengar för att de skulle kunna göra något åt det? om det nu är så känns det väldigt tråkigt. vad är det som gör att vi tillåter oss själva att vantrivas och må dåligt över våra jobb men börjar gnälla över allt annat så fort något går mot oss. varför vågar vi inte satsa på oss själva utan nöjer oss med det alldagliga och man vet ju inte om det blir bättre... varför ska känslan av att må dåligt vara en självklarhet i våra liv?
varför inte istället våga må bra och sattsa på oss själva som varumärken dagligen?
våga vara oss själva!!


motivationen flödar

att plugga eller att inte plugga det är frågan;p

sitter och värmer min lilla rumpa på den lilla generatorgrejen som laddar datorbatteriet. fryser som en galning. ska dessutom läsa färdigt artiklarna tills imorgon. men jag vill sova, är trött. sovit oroligt senaste nätterna så just nu vill jag bara krypa ner i min gosiga säng och sova.

läsa lite, sova lite, läsa lite??

känns lockande faktiskt! lika bra att sätta igång så att jag blir klar.


hår??

är väldigt sugen på att klippa lugg igen.
tyvärr ligger det återigen inte inom månadens budget, igen.
skulle även behöva klippa resten av håret då det börjar ta lite överhand så att säga. var längesen jag hade såhär långt hår nu.

men kanske finns det plats i nästa månad om det dimper ner en fet lönecheck i min ficka?
kanske kanske inte, vem vet..


måttligt trött

det var en måttligt trött emma som gick upp imorse vill jag lova!!
duktig skulle jag vara och gå upp tidigt för att plugga och just den biten med att gå upp tidigt gick ju bra men att jag sen läste lite gjorde mig iordning och sedan gick till bussen i spöregnet är väl en annan sak.
resultatet blev att jag hamnade på uni EN TIMME för tidigt. heja mig!!
så där satt jag arg och förbannad på att jag var där så tidigt och att min inloggning inte fungerade ordentligt. ringde till jocke och gnatade och till mamma  och gnällde.

efter blev det lunch med jocke och sen knallade jag till pappa, för idag var pappa och min dag igen. satt där och babblade några timmar, som tur var slapp han gröt idag eftersom det var ordning på vattnet.
sen bar det iväg för att jobba en sväng. HEJA!!kände att dom få extratimmar som jag kan få verkligen behövs, saknas bara att jag får restskatt nu med så skulle lyckan vara gjord. existencminimum gånger tio lika med mig!!

nu blir det en efterlängtad säng och täcke som jag har saknat er idag!!


hej och hå

hej och hå!
inget vatten, skitigt vatten, översvämmade källare och snöstorm!!

ja igår hade vi inget vatten, sen kom det tillbaka men var skitigt, så nu är det koka koka som gäller om det skall drickas, men mammi var snäll och kom med lite vatten idag så vi har. påtal om mamma så är det nog där som allt vatten är just nu för att vara mer specifierad i hennes källare, för där är det översvämmning massa vatten så där får man ösa om man ska kunna vara där. dessutom så snöade det som busen idag på förmiddagen med, borta var våren igen.
 vad är det här egentligen?

och till råga på allt så måste jag sitta och lyssna på när han på ovanvåningen skiter, bra isolering på toaletterna här har jag hört!
det blir något att klaga på under besiktningen "ursäkta ska jag verkligen höra när han där uppe skiter?" ja jag undrar vad jag får till svar då? "ja jo nej det kanske är så som det ska vara eller inte???"
 det finns ju inga dumma frågor sägs det så det är väl bara att försöka. haha typiskt mig


pappadag

idag var en emma & pappa dag. tog mitt pick och pack och gick dit vid 1245 och gick vid 1730 så idag var verkligen vår dag. så vad har vi gjort då? ja ungefär allt! köpt tidning, fikat, varit ute i solen en sväng och suttit för att prata, fast pratet stog väl mest jag för oftast kanske.
men snart då kör vi och då faaaeeeen!
tänkte nästan ta sängen brevid och stanna över natten ett tag men tror inte att det skulle varit så uppskattat utav personalen, stackars pappa ville inte att jag skulle gå
men imorgon då gör vi om allt en gång till!

pappsis och jag.
the real deal


som vanligt men ändå inte

Himlen faller ner,
det svider till där kniven skar,
jag har varit vaken hela natten,
känt om hjärtat sitter kvar,
känt om hjärtat sitter kvar.

Jag har litat på imorgon
som en troende tror.
Jag skulle gjort så annorlunda
om jag gick i andra skor,
om jag gick i andra skor.



man skulle kunna säga att mitt liv går i en ganska negativ trend just nu, en prövning om ni nu vill kalla det så.  känner då att det inte är riktigt rättvist att spy all min galla över er, där av en ganska stor avsaknad av bloggande till och från.
jag fortsätter som vanligt men ibland blir livet helt enkelt aldrig som förr.


jey hattis är på plats

jeeey vaktis kom idag och min hatthylla har återuppståt, tyvärr medförde det sex hål i väggen men det är inget som lite vitt silikon inte kan avhjälpa;p
fick även runtkollat på "resten" av vad som känns som miljoner saker som inte är riktigt vad det ska. fick dock reda på att det ska bli en besiktning senare så allt sånt kan jag ta upp då man han var ändå snäll och kollade på det. får dessutom en nu kontakt till lampan vid stora badrummet så att lampan fungerar. måste ha varit en skarpsynt kille som bytte takuttaget men inte lampkontakten, han måste ju ha fått sig ett gott skratt iaf!

nu blir det att återgå till det vanliga kaoset i mitt lilla liv


dagens första äventyr

dagens första äventyr är över. så spännande kanske det inte var dock, att handla på maxi är inre direkt upphetsande. nu sitter jag och väntar på att vaktmästaren ska komma hit, se om han hittar hit idag. kanske i tid med så att jag kan fortsätta med mitt lilla liv.

för övrigt undrar jag fortfarande när unischemat ska läggas upp det är inte många dagar kvar på vecka 11 nu faktiskt. GE MIG MITT SCHEMA!!
MORR!!


dagens första äventyr

dagens första äventyr är över. så spännande kanske det inte var dock, att handla på maxi är inre direkt upphetsande. nu sitter jag och väntar på att vaktmästaren ska komma hit, se om han hittar hit idag. kanske i tid med så att jag kan fortsätta med mitt lilla liv.

för övrigt undrar jag fortfarande när unischemat ska läggas upp det är inte många dagar kvar på vecka 11 nu faktiskt. GE MIG MITT SCHEMA!!
MORR!!


sovis!

åååh en sovmorgon, behövde faktiskt det idag även om det nog är det sista som jag skulle hinna med idag, men men endel planer får flyttas till en annan dag helt enkelt. det är inte mer med det!

nu blir det smink, kläder och sen drar vi väl ut på dagens äventyr!


dag?

har haft en underbar dag mycket som händer nu

blev en sväng till universitetet en sväng för grupparbete. blir många såna nu har dessutom ex antal artilkar kvar att läsa så jag kommer att ha full fart nu ett tag känner jag men jag tror faktiskt att jag gillar det eftersom jag hoppas på att framtiden ser ljus ut, i like


blev en lunch med jocke, kände att vi kanske behövde det träffas lite på dagen istället för natten. fick sällskap av mixis med en sväng, stackarn hade dragit sig i en vattenpöl ;p haha fast det höll jag på att göra med idag
:( mindre kul faktiskt

sen blev det fikamat med jojjohanna. inte sett henne på ett halvår (som vanligt) med det blev massa tjatter och solglasögonprovning;p hehe
fick även se hennes lilla (familje)bil :O hehe ;p


nu återstår lite lite pluggande ikväll, skall fortsätta att fila lite på mitt lilla projekt som jag har skapat mig och kanske om jag fortfarande är sugen en liten promenad. allting känns faktiskt ganska bra just nu ;)


oro i kroppen

har verkligen ingen ro i kroppen, har en krypande orolighet som inte vill försvinna och det känns som om jag har ett spännband runt huvudet, det gör inte ont men det trycker.
därför får jag ingenting gjort utan bara driver runt, letar telefon och internet priser, vad är bra egentligen?jag undrar jag.

något som däremot gör ont är mitt knä,blir så trött kan det inte bara sluta. måste måste ringa vårdcentralen, åååh så jobbigt.

imorgon blir det grupparbete, tydligen. tycker det är spännande med alla nya uppgifters varande och inte varande. tänk om någon kunde bestämma sig någon gång tycker ju att det borde finnas ett förbestämt schema eller något kanske,eller? jag blir inte klok på det här!!


grattis

skulle ringa och gratta des idag eftersom hon fyller år, och mitt i min skönsång som jag framförde för henne i telefonen så säger hon "du behöver inte sjunga färdigt.." humm tänker jag då är det så att hon inte uppskattar att jag vrålar ja må hon leva i telefonen eller är det så att hon tycker att jag sjunger falskt? ja jag undrar jag ;)
grattis iaf gumman på din stora dag :D


frustrerad

åååhhh jaag är frustrerad, hur svårt ska det vara egentligen? jag undrar jag faktiskt. det hela känns ganska värdelöst om vi säger så. slöseri med tid kanske man kan kalla det för, alltihop!suck

naturligtvis kom inte vaktmästaren idag heller. så nu blir det att knalla iväg och skaffa det där himmla busskortet som jag inte hann skaffa eftersom jag skulle hinna hem i tid för att möta vaktmästaren, humm.. morr.. äääh! undrar fortfarande varför dom inte säljer halvårskort på pressbyrån

nej nej lika bra att gå innan det blir svinkallt! ge mig sommar någon!! 


vecka 11 here i come

har tillbringat min helg med moder ute i all snö, fast egentligen är det mog hemma som vi varit minst, humm.
vi fortsätter helt enkelt vårt lilla turneliv som vanligt. åka till pappa, skotta snö, bära ved, bråka med mormor ja det där vanliga;p men attans alltså vad snö det är i skogen, fortsätter det såhär kommer det ju vara snö till i maj!!!gud så värdelöst.men skönt var det att komma hem en sväng iaf.

imorgon blev det överaskande nog uni, tycker om när det ändras dagar hejvilt, heja bravo. efter det följer vaktmästaren och sedan om jag har tur och kommerfram att få tag på någon på vårdcentralen men chansen för det känns inte så stor,blir nog att satsa på det på tisdag, försöka ta vara på denna veckan bättre än den förra?? humm kanske!! vecka 11 here i come med stora steg

underbart

åh jag tror att mitt ändå relativt goda humör lämnade mig på sundstabron eller nåt ikväll. känns inget bra alls. jag är trött så jag spyr på franska böjningar av regelbundna och oregelbundna ver. jag lovar så fort jag sätter min fot innanför dörrarna på folkuniversitetet så ska det traglas verb och jag lär mig dom aldrig jag är totalt värdelös på att dom och fattar absolut ingenting.

det känns som om varje plats jag satt min fot på idag har sänkt mitt humör ett litet steg. helst skulle jag vilja lägga mig under miljoner täcken och titta på sex and the city men nej imorgon är sista seminariet och det bara måste jag gå på annars blir det inge bra, så inget sex and the city för mig istället en underbart rolig och underhållande text om "dark tourism" på ungefär 20 sidor fackengelska är det som väntar på mig och sedan uppgång vid sju imorgon, är det inte underbart så säg.

så mycket men ändå så lite

åååh äntligen har det börjat komma vårkläder i affärerna igen
 så som jag har längtat
eftersom jag ändå var och sprang lite på stan idag kunde jag ju inte låta bli att kolla
så mycket kläder, så lite pengar!! suck

alltså får vi börja fundera på vad vi kan göra åt detta, humm några förslag?



nu blir det dock att kuta iväg, är sen som vanligt, typiskt mig


iskall vårsol

jaja det blev en liten promenad ändå behövde lite frisk luft, överskattade dock det vackra vårvädret och höll nästan på att frysa ihjäl, men men lite kylaa har väl ingen dött av?

knallade iväg till kbabs kontor också eftersom vaktmästaren vägrar svara när man ringer till han, mohaha
så nu får vi se om han vill ringa imorgon

nej nu blir det att läsa som en tok, jag ska klara detta


jag hinner inte riktigt med

åh nej, det är redan torsdag, vart tar dagarna vägen. jag hinner inte riktigt med längre!
har dock hunnit tvätta lite på morgonen och nu sitter jag här i drivor med papper eller snarare texter. ska hinna läsa två tills imorgon, sitter och skriver PM på dom som jag inte varit på, försöker få tag på vaktmästaren men han vill inte prata med mig. någon gång däremellan ska jag hinna plugga lite franska eftersom jag ska på det ikväll OCKSÅ skulle jag vilja ut och GÅ!! ta en liten tur på stan och kolla lite men detta falerar eftersom jag inte får tag i vaktmästaren, SUCK!!

är det någon som förstår mig?jag blir galen

feta knän

åååh jag måste verkligen skaffa mig fasta tider. jag håller på att bli galen. alltid trött och slö aldrig pigg. och eftersom jag mår så så hinner jag aldrig med så mycket som jag vill för jag måste sova så mycket under dagen, mej ändring får det bli, redan imorgon tror jag för jag har bokat tvättstugan 7-11 yes pigg och glad jag kommerr att vara, eller kanske inte, humm

mitt knä håller fortfarande på att krångla med mig, just nu är det lindat och gissar på att det kommer må ännu bättre efter att jag har jobbat idag.
blir nog at knalla till apoteket och investera i ett litet knästöd då jag har för små knän för alla knästöd i sportaffärerna :@ men men glad att jag inte har feta knän iaf;p

hjälp!

hjälp va trött jag är då. mamma ringde och väckte mig när vi skulle åka till pappa, oops ;) och nu är jag attans trött igen faktiskt, blir att sätta sig och läsa lite men vill se färdigt på bygglov först.

sitter och funderar lite på mitt liv eller kanske snarare vad jag ska göra med det,vilket i och för sig inte är konstigt då jag är i den situationen som jag är i. men vad vill jag? humm det är en svår fråga som tål att tänkas på. men jag har en liten föraning, jag hoppas bara att det blir som jag vill.
humm HOPPAS,HOPPAS,HOPPAS, HOPPAS!!!!

 


levande

jag lever, ja jag har till och med varit till universitetet en sväng för seminarie. så nu när jag kom hen glad i hågen skulle jag trycka ut artiklarna tills imorgon så är dom på 20 OCH 26 sidor, så nu känner jag mig kanske inte lika levande längre, men det är väl bara att klämma i och läsa dom.
passade även på i det fina vädret att gå och få mig ett nytt bibliotekskort för ett sånt kan ju vara bra och ta tänkte jag!!

nu blir det att återgå til lläsandet och betala en räkning som ska ligga här någonstans (ordning är mitt mellannamn) ;p

ont?

god morgon världen!
är helt slut i kroppen, måste lära mig att lägga mig i tid. joocke snarkade som ett helt sågverk inatt med men jag petade lite på han sen skyndade jag mig att dra täcket över huvudet. ;)

idag blir det att skriva det sista, måste det, den ska ju trotts allt vara inlämnad idag :S vill inte

skit sur

sitter just nu och är ganska skit sur rakt ut sagt över min gymnasieutbildning. för av någon anledning verkar det som om de glömde hur visa hur man skriver en "vetenskaplig uppsats" eller va fan det nu heter. visst det är jättebra med en yrkesutbildning då den ger jobb direkt men den är allt annat än förberedande för högre studier. vad är det som säger att de som läser yrkes utbildningar inte vill vidareutbilda sig??? GAAAH så nu sitter jag här som nån annan idiot och fattar ingenting. jag blir så trött. att min koncentrationsnivå dessutom legat på noll de senaste dagarna/veckorna hjälper inte direkt heller.
men men jag får väl sitt är och lite halvdyslektiskt svänga ihop något. suck

pengar

var så glad här om dagen, för när jag hade satt över pengar till jocke, storhandlat och allt annat som ska göras under månaden så hade jag fatkiskt lite pengar över. naturligtvis börjar det snurra lite vad jag skulle kunna tänkas att göra med dom pengarna. så sätter jag mig på bussen för att åka till pappa och upptäcker att mitt busskort går ut nästa vecka. ja jo ni ser vard det här är påväg, mina överblivna pengar kommer att läggas på att busskort, för jag tänker icke promenera till universitetet resten av året!! 

heldag

en heldag igen, eller all tar så mycket längre än vad man planerar ibland. pappa var med ner till caféet idag och fikade, min pappa gillar att fika;) hela två timmar satt vi där, kollade, pratade gjorde allt och ingenting. mys. men det dog på krafterna. en sak är säkert mamma får allt ta och följa med när vi ska dit för jag kommer att gå vilse i koridorerna, haha. efteråt blev det mat med mamma på ikea och nu åter hemma, ska sätta mig och skriva om det så ska ta hela natten.

måste bara skryta över världens bästa pojkvän som hade städat och plockat när jag kom hem igår, best ever!!!


vad händer?

vart tar dagarna vägen?? hallå det är ju redan fredag och jah har intr hunnit med ett dugg av vad jag hade planerat!! *ångest*
kommer inte hinna med så mycket idag heller. har sovit som en gris och jag börjar jobba klockan 3, första gången på 2veckor gisssa vem som kommer att ha ont i benen ikväll!!!!!
men jag behöver ju skriva på min inlämningsuppgift *GAAH* ;(

promenixa

jag tog mig en lliten promenad idag, skulle gå till pappa men det var så förbaskat kallt att jag tog bussen från busstationen. lite lat kan jag faktiskt få vara.

var faktiskt längre hos pappa än vad jag trodde, han var pigg och tröttnade inte på mig som han kan göra ibland ;) satt hos honom medans han åt. är så förvånad att han kan ta sig upp ur sängen till rullstolen helt själv efter bara 2½ vecka. känns ganska skönt att vara där med honom ensam, visst vi kanske inte säger så mycket ibland men han försöker och han anstränger sig verkligen när jag är där med honom. stolt över han!!

nu ska jag sätta igång och skriva på min examinationsuppgift igen, jag har inte förmåga att koncentrera mig längre stunder så jag får ta det lite pö om pö men det kommer inta att stoppa mig i längden, jag ska klara det här ändå. jag är bäst!!

HAHA

Haha skulle vara duktig och gå ut med soporna förut (dom lujtade möglig apelsin och jag skulle plugga i köket). så hej och hå, ut gick jag problemet var bara att det var blankis ute på gatan och jag sätter mig på rava. perfekt. naturligtvis så står det massor av bilar parkerade utanför och den hel drös med bilar kör förbi. den enda turen jag hade var väl att det inte kom en buss iaf. typiskt mig!

snuttens dag



vad är det för dag idag?

vad är det för dag idag?

jo det är min snutts födelsedag!

HURRA HURRA HURRA

hihi idag fyller min skrutt år hela 24 år!

han ska ha en heldag med Maxis, hockey, mat helt enkelt "grabbgrejer" (?)
är lite ledsen att jag inte är med men samtidigt så måste jag plugga så då är det ganska skönt att veta att han har kul ändå!
kanske kan komma en svänf ikväll;D


snälla snälla snälla

åååh snälla någon kan jag inte bara få en gratis shoppingdag på H&M? SNÄÄÄLLLLAA!! jag vill så gärna ha hela affären, kan det inte bara bli min enorma garderob, jag vill så gärna. lovar att inte vara elakare än jag redan är!!

HemmA

HEMMA!! Äntligen, sprungit som en liten mupp idag. började med att blir torterad av tandläkaren, det knastrar fortfarande mellan tänderna men det positiva var väl att det blivit bättre bland dom små tänderna. så istället för att riskera att tappa nästan alla tänder så är det ungefär bara fyra stycken som ligger lite risigt till. jippi ;p

efter tandläkaren bar det av till sjukhuset, inga parkeringsplatser för fem öre, fick träffa alla som jobbar med pappa olika terapitjejer och sjuksystrar de berättade vad de gör vad under dagarna vad för träning han gör och hans utveckling. även en doktor (JIPPI) har då aldrig träffat en så nervös människa i hela mitt liv. hur klarade karln av läkarutbildningen? humm jag undrar jag..

nu ska jag jämt bara dö lite i soffan så kan vi sätta igång sen igen ;p


upp och ner dag

har haft världens humörsvängningar idag. som tur är har det gått uppåt nu mot slutet av dagen.
det väldans snöandet idag har inte riktigt hjälpt heller.

imorgon är schemat fullt. eller fullt och fullt är kanske att överdriva. men mer än vanligt.
ska till tandläkaren (jippi) och sen till sjukhuset på "målmöte"(?) få reda på vad dom håller på med, vad som händer och kanske om vi har lite tur så får vi nog träffa en läkare för första gången (!!!!!!). vi får väl se vem som är aggresivast av mamma och mig, vem som skäller på dom först haha.

jocke förklarade det bra en dag "din mamma är lika envis som din mormor, du är lika envis som din mamma. din mamma och pappa är lika envisa, vad gör det då dig till??!"
haha jag förstår inte vad han menar ;p är det verkligen möjligt att jag är envis? humm, NEEEEE!

vad händer?

jag är uttråkad,vilsen eller egentligen har jag hur mycket som helst att göra men jag orkar inte börja, jag har inget fokus. allt bara snurrar och jag vet ingenting. så mycket att göra på så lite tid, men ändå inte..

försökte pigga upp mig själv med att gå på stan men tom det var deprimerande. alla klänningar och söta vårkläder har plötsligt försvunnit och tillbaka är vinterkläderna. GE MIG VÅR!! kan inte allt bara vara som vanligt, jag hatar det här


lika vilsen som jag?


RSS 2.0