inte på mitt bord längre

nu är det inlämnat. steg 1 är avklarat, steg två kan jag inte göra något åt. det är först vid steg 3 som jag återigen kan påverka igen! jag är överstressad av känslan, nästa på gränsen till panikångest men på något sätt så trivs jag med den här stressen. det är förhoppningsvis en förändrande stress. och även med all denna stress så har jag nog aldrig känt mig så nöjd och glad över livet.
vart kom den känslan ifrån?

heja sommaren

sitter på balokongen och pluggar lite. har tur och solen lyser fram lite till och från, dessvärre är det svårt att de vad man skriver då..men hej I-lands problem!! ;p
dock behövs det en filt för de tillfällen då solen försvinner och det blåser lite. men med lite vilja, godis, filt och melissa horn så går faktiskt det mesta!
heja sommaren!!!


jag är kvar

nej jag har inte gett upp på livet, jag har bara valt en ny väg. en väg som faktiskt passar mig lite bättre och jag hoppas att den kommer att bli bättre längre fram.

mycke har hänt sen sist, det hjälpte till att ändra min riktning och det kommer alltid att finnas närvarande i mitt liv. dvs ni kommer att få höra om det igen och igen och igen ;p

håll till godo, vi fortsätter som vanligt

post



titta vad som damp ner i min lilla postbox i veckan
me like post =D


slö start

seriöst, jag har sovit hela dagen. var uppe en sväng men det var bara att gå och lägga sig igen. gissar att förkylningen fortfarande sitter kvar i kroppen. attans enveten förkylning.
men men nu blir det att sätta fart i det hela, kan ju inte springa runt och vara slö hela dagen


funderar

jag har funderat lite, går det att "gå ur" kommunen? ni vet precis som man nu kan välja att gå ur kyrkan?
vad skulle kunna bli annorlunda? går man ur kyrkan så får man hoppas på att den man någon gång gifter sig med är med i kyrkan om man vill ha ett kyrkbröllop och att man har rika släktingar eller bra försäkring när man dör för att det kommer kosta ännu mer än det redan kostar att bli begraven.
dock kan man ändå välja om man vill vara med eller inte.
kommunen betalar man ju skatt till, och jag antar att det går till vård omsorg vägar ect. det är inte frivilligt något som man väljer att göra eller inte. trots detta så brister kommunen i ett antal olika punkter.
-laddar inte dom medicinasken, blir det ingen medicin.
-blir man nog "bra" så ska man hem på en gång, så att man inte kostar förmycket pengar
-och kan man iaf stödja på ett ben så kan man nog gå i trappor med.
livet är ett under men ännu underligare är faktiskt den kära kommunen och ibland undrar jag om dom får betalt för att visa medkänsla, för jag undrar allt jag.
eller nej, det är fel att gå lös på den stackars kommunpersonalen. dom har säkert ett hårt jobb och tro jag det om dom ska köra fyra mil tre gånger om dagen bara för ett jobb. och det kan ju aldrig gå ihop iaf inte i min värld.


humm

ja ni! att duscha med högtryckstvätten. att gå på toaletten utan toalett. att gå utan räcken. det kan ni ju fundera över vad det betyder. det vet jag fler som kommer gnugga sina geniknölar över framöver, välbehövligt för jag vet då inte hur det ska gå till faktiskt.


min skrutt

min skrutt är äntligen hemma, så skönt. måste faktiskt erkänna att jag har saknat han ;) <3
dessutom hamnade han på plus med en gång då han hade med sig max mat, tummen upp från en hungrig tjej.
idag var dag + två av sjukdagar. tyckte att det var lika bra att ta en extra dag så att det inte blir för stora bakslag på det hela. för det orkar jag inte med nu.

blev även att lägga lite golv på balkongen, gilla skarpt. det kommer att bli bra det här.

 


vad händer?

vad är det här, varför är jag vaken?? och kanske en ännu större fråga varför har han i huset brevid startat ett byggprojekt 8 på morgonen??jag dööör!
hade egentligen bestämt att jag inte fick vara sjuk längre än till söndag kväll men det blev inte riktigt som planerat. gårdagen spenderades i soffan med täcke. det här med att vara sjuk är ändå inte riktigt min grej.
framförallt blir jag förbannad över att tiden inte kan utnyttjas till något praktiskt så som, städa, plugga ut och gå utan nej man får vackert ligga där och slötitta på tv, krypa till köket eller toaletten när det behövs. vad som kanske är ännu värre är att man inte orkar göra mat, eller snarare inte orkar äta. varför har inte BK hemkörning på hamburgare?

såg i vilket fall trailern till sex and the city 2, och gissa om jag längtar, hoppas på att dom gör en 3 och 4 och 5 och 6... ja ni fattar!

idag kommer även min snutt hem, tyvärr är kanske lägenheten i sämmre skick än när han lämnade den men det får han faktiskt ta och stå ut med. det blir att fixa när jag frisknat till.

och nu, försöka sova lite till kanske. det är ju aldrig fel!


bubbla

jaha ja här går jag runt i min egna lilla värld och förkylningsyrar, tänkte att ni skulle få följa med lite i min lilla bubbla, trevligt eller hur?
....får febertoppar varje gång som jag går in i köket och ser diskberget, vart komm all disk ifrån egentligen? förutom det funderar jag över om man kan dammsuga spisen. vad gör att denna skit ovanpå spisen ska den inte någon gång varit i stekpannan och sedan på tallriken..... och det där med couscous är ju rent ut sagt livsfarligt att öppna en sådan förpackning couscous i hela köket. känske är därför som jag måste dammsuga spisen, humm.... ....förövrigt undrar jag över det där med snor? vart kommer det ifrån så mycket som jag snytit mig det senaste dygnet så måste det seriöst vara hjärnsubstans som jag snyter ut did det här laget, vart skulle det annars komma från?....vart är mina slemlösande tabletter?ytterligare en bra fråga, var ju bara två månader sen som jag använde dom sist så så långt bort kan dom ju faktiskt inte vara tycker jag!

nej nu ska jag ta och trottsa mina febertoppar och dammsuga spisen, det här duger ju inte!


ett sjukt litet liv

"men ni skulle bara veta hur det är när en riktig karl är förkyld"

det här med att vara förkyld är inte riktigt min grej faktiskt. vet inte hur många gånger jag vaknat av att inte få luft, näsan rinner eller hostattack. varje gång jag vänt på mig så har jag dessutom lagt mig på en dyblöt kudde eftersoom jag var tvungen att tvätta håret igår, mmm mysigt!
men hade det bara hållt sig till detta hade jag nog inte klagat så mycket MEN (det kommer alltid ett men) ambulanserr och polisbilar har kört som galningar och någon har roat sig med att krocka bilar/kracha soptunnor på innergården.ljuv musik för mina svullna öron.

på det hela taget så kanske jag mår lite bättre idag än igår, måste däremot leta upp lite slemlösande tabletter annars hostar jag nog sönder halsen på riktigt snart. sitter även och njuter av att det blåser ute så att jag inte kan få dåligt samvete över att jag inte är ute och går!

nej, nu blir det att ta tag i mitt sjuka lilla liv, det duger ju inte att sitta här och muttra!


laddar

laddar för att gå till jobbet, mina bästa vänner panodil, strepsil och enchinagard kommer vara mina ständiga följeslagare idag. tro mig dom är lika laddade som jag!

måtte kvällen ta slut fort så jag får lägga mig i min otroligt sköna säng och vara sjuk igen


apförkyld

vad är det här egentligen? är verkligen apförkyld. näsan rinner, tung i huvudet och ont i halsen. nej min kropp var nog verkligen inställd på att åka till kalmar ändå, är ju alltid sjuk när jag är där ungefär. har dessutom absolut inte tid att bli sjuk nu, nästa vecka är planerad inpå timmar nästan och är jag sjuk så kan jag inte gå till pappa (jälva skit). hade så mycket som jag tänkt att göra när jocke var borta med plocka, plugga. ja allt, men nej. att jag dessutom kommit igång med att gå ut och gå nu är ju bara skrattretande eftersom jag nu är så däckad att jag inte orkar, så det blir väl bara att börja om igen sen.
är väldigt sugen på att stanna i sängen idag och bara sova, skulle nog dessutom behöva det för att bli frisk så fort som möjligt, men måste iväg och jobba sen, väldigt opepp. får väl ta till nödlösningen och stoppa upp två tamponger i näsan så att det slutar rinna i näsan ;p

jaja åter till verkligheten, hur botar man den här förkylningen från helvetet snabbast möjligt???


karllös

jaha ja, jag ha då gått och blivit karllös för ett tag. igår gav han sig av till sydligare(?)bredgrader för en knapp vecka.
min inte låter jag mig nerslås av detta, tvärt om tror jag aldrig att jag gjort så mycket på så lite tid.
gårdagen(torsdag)
sa hejdå till jocke och knallade iväg till rud, för att köpa blommor och låna bilen av mamma. så ut och åka med min lilla skruttbil blev det. tog mig även en liten tur till ikea mm. tillbaka med bilen till rud, knallade hem igen och sov en liten sväng. vid fyra  bar det iväg till pappa. satt där och tjaffsade i en evighet vid 7 gick jag bort till franskan och när den äntligen var slut blev det att springa till BK för att köpa mat, svinhungrig som jag var.
dagen idag(fredag)
tog mig en lite längre sovmorgon än jag hade tänkt men äsch då. bar iväg till clas ohlsson och ikea för att köpa blommlådor, planterade blommor och träffade mamma en snabbis.

nu sitter jag bara här och funderar på vad man gör själv en fredagkväll. TV´n verkar ju inte vara så mycket att lita på så jag får väl underhålla mig bäst jag kan, diska en gång till kanske?humm jag undrar jag

typiskt

ja är det inte typiskt mig så säg!! var så attans trött när klockan ringde att jag ville sova lite till. och först nu har jag upptäckt att det är världens underbaraste väder ute som jag bara vill vara ute och vara i. men nej dett hinns inte med idag!ska strax iväg till uni och direkt efter uni börjar jag jobba. ingen tid för att gå runt och filura i solen här inte. är det inte typiskt mig så säg!

ge mig ordning&reda


jag är så jättesugen så det finns inte. det finns några få affärer som får mig att lysa lite extra i ögonen. en av dom är ordning&reda. den är som en godisaffär. alla färger, alla saker och olika texturer på pärmar och mappar. jag verkligen älskar det och kan gå runt i timmar och bara kolla och känna. dessutom är det ju helt omöjligt att gå ut ur affären utan att köpa något. (alltså en affär i min smak)  

se bara på de färgkordinerade hyllorna där allt är i storleksordning. är det inte kärlek så säg. kan inte någon ge mig en egen liten ordning&reda affär?!

dock har jag ju ganska stor tur att det finns just en sådan affär i kalmar och den finns alltid på min lista över besök när vi är där nere. dessvärre har jag bara varit där en gång eftersom det tog mig ett tag att inse att den fanns. men även för att den lyckas att vara stängd när vi varit nere, eller snarare när jag varit med ner.
därför hade jag laddat lite för att åka ner den här gången. men icke, jag fick käppar i hjulet den här gången med och får vackert stanna hemma. osis för mig.


en av dom som jag inte heller får träffa är den här sötnosen, en av dom sötaste och goaste ungar som jag träffat och som jag faktisk har saknat en aning, en ganska stor aning faktiskt!ungar växer ju så attans fort! såg ju faktiskt fram emot aatt träffa resten av jockes familj också (ingen nämd ingen glömd) men som sagt,  det får ju bli en annan gång och då kanske vädret tillåter lite mer uteaktivitet med sol och värme. det gäller ju att se något positivt iaf. så fira lugnt utan mig, jag kommer väl kanske med sommaren förhoppningsvis!


frisk luft är bra för mig?

oh herre jisses så trött man kan vara, misstänker starkt att sängen kallar alldeles strax.
tror även att jag är frisk-luft-förgiftad. så mycket frisk luft som jag fått idag kan helt enkelt inte vara nyttigt!!
började dagen med en liten söndagspromenix med pattis runt sundstatjärn, en lite lagom start för mig som inte rör överdrivet mycket på mig;)
när vi kom tillbaka blev det lite ofrivilligt att titta på arn(som för övrigt verkar vara helt värdelöst) och en söndags lunch då jocke så snällt gjorde köttbullar till oss.
vad som hände efter detta är ju helt snedvridet då jocke och jag får för oss att gå ut igen. det hela slutade med en långtur på 1½timme ungefär, då vi fick för oss att följa älven bort mor scandicklarölven och iväg.
skapligt trött nu vill jag påstå!

efter att mammi kört pappa tillbaka till sjukhuset kom hon och åt våfflor hos oss, vet inte hur länge jag tjatat om våfflor nu och gott var det med vill jag lova, hihi!men gud så det luktade och ett himmla spring blev det mellan våffeljärnet och tallriken, men men inget att göra åt.
alltid trevligt att träffa mammi med! :D

imorgon är det uni som gäller. 1315-1500 värdelös tid måste jag säga, finns annat som jag faktiskt hellre skulle vilja göra men endel kanske jag hinner med tillslut ändå förhoppningsvis. man kan ju iallafall hoppas.

tiden går

hej och hå vad tiden går.skrev världens bästa inlägg i fredags men det ville naturligtvis inte läggas upp utan försvann helt och hållet. surt sa räven!
blir därför en liten snabb tillbakablick sådär det viktigaste som hänt;p

torsdag
uni
pappa
franska


fredag
jobb
ont i knät


lördag
jobb
lite mindre ont i knät


som ni ser rullar det på som vanligt i mitt lilla liv.


byxor

varning för väldigtlångt, helt ointressant inlägg om byxor

det här med byxor alltså, det är inte det lättaste har jag kommit fram till.
har nu ett tag varit sugen på ett par jeggins ((?) jeans+leggins, ja ni fattar, oh modefrälsta läsare))
i vilket fall, skitsnygga är dom, lite slitna med med hål frampå benen. är nog den enda människa som inte äger just ett par jeggins. MEN bara för att jag inte äger några byxor av denna sort betyder det ju inte att jag måste äga ett par sådana byxor nu.är däremot sugen på ett par chinos(låter som ett par skor, men låt gå för den här gången)av dessa önskas ett par beiga (eftersom karlstad just är så beigt, som jag fick lära mig under en lång,lång tågresa till göteborg) stavas förresten beigt så, ääh kaffelatte färg kan vi väl kalla det för istället.
nu är ju bara frågan, vill jag verkligen ha ett par sådana byxor eller klarar jag mig utan dom egentligen?svår fråga,svår fråga måste jag faktiskt säga. så med eller utan byxor i sommar alltså, men sommar blir det väl iaf!

sörsova sig mitt på dagen??

hummm min lilla mysstund i soffan blev istället en lite sovstund, attans! men antagligen behövde jag den. vaknade till liv vid fyra, blev dock lite stressigt eftersom jag hade tänkt vara hos pappa just fyra. så det var ju bara att knalla iväg med raska steg. typiskt mig!

blev väldigt sugen på att gå ut och gå/springa förut. tycker däremot inte om att det fortfarande är grus kvar på gångvägarna. aja baja för jag kommer ju lyckas ramla och slå mig om jag ger mig ut nu. smidig som jag är. men vi får väl se snart så tänker jag allt ge mig ut. nollekilona ska bort. så är det bara!!!

upp och ner dagen

har haft en såndär riktigt värdelös natt. det känns inte som om jag har sovit någonting. var uppe och släckte lampor som går på timer som vägrade slockna, låg sedan och snurrade, knuffade på jocke som börjat snarka. snurrade lite till och stöngde sedan av väckarklockan eftersom jag insåg att jag inte skulle klara av att gå upp  0730 eftersom det bara var en dryg timme kvar till dess.
jocke hade tur att han stod så långt bort när han väckte mig idag annars kunde han kanske åkt på en propp ;) kanske inte så illa men var ändå ganska irriterad och yrvaken när han ryckte iväg täcket.

trots denna morgonirritation har jag fått ganska mycket gjort idag som jag kan vara nöjd över.

-lämnat tillbaka böcker på biblioteket
-köpt nya böcker till kursen som påbörjades i tisdags
-varit till resia
-ringt kusin och grattat till bebisen (som snart är 2månader,skäms på mig)

vad som jag ändå hoppas på att hinna med idag är:

-gå till pappa
-låna ytterligar några böcker
-fixa lite mer hemma
-hörnet ikväll??

så trots allt känner jag mig ganska nöjd med dagen, su nu ska jag unna mig lite tvtid uppkrypen i soffan med min mysfilt. sen återgår jag till mitt vanliga kaosliv.
livet kan vara ganska bra ibland!


hur många gånger kan man slå

jag trodde väl egentligen inte att det skulle bli lättare eller enklare med tiden, men kanske iaf att det skulle finnas något som underlättade lite och att det genom det skulle börja rulla på som vanligt igen. eller iaf så vanligt som det kan bli.

det finns många faktorer som alltid motarbetat vissa gånger lite mer än andra, men det är ändå saker som man alltid har med i beräkningarna att så kommer det att vara.
vad jag däremot inte förväntade mig var att få benen undanslagna av det som tidigare varit en
trygg komunal punkt.

frågan är vad som händer om det blir som endel säger. tyvärr tror jag nog att jag vet svaret och det är nog inget trevligt  svar..

varför slå på någon som redan har blivit slagen så många gånger


vårkänslor

nej men se där, våren kom tillslut iallafall
har varit ett helt underbart väder idag, balkongdörren har fått stå öppen hela dagen för att värda ut all unken vinterluft som funnits i lägenheten.
storstädning blev det med dammsugning och skurning och vädring utav mattor och lakarn.
så nu är jag ganska stolt över mig;)



fina våren 2010 på balkongen där solen skiner och mattorna njuter av värmen
dags för utemöblerna snart om vädret kan behaga att hålla sig över 10 grader hela tiden!!
 

till och med min stackars döda blomma fick lite vårkänslor och fick för sig att börja blomma igen



oops. ääh påsk, jul same shit, det ju trotts allt svampar och svampar hör väl till våren också,eller?


påsk!!

ja ni mina kära vänner, så har en ny dag börjat och det är ingen mindre dag än påskdagen. tiden går fort när man har mycket att göra!

gårdagen tillbringades i skogen med mamma och pappa, alldeles för mycket snö, rådjursskit och översvämmade vägar. japp ni läste rätt! vägen hem svämmar över ungefät två gånger om året. på våren när snön smälter och på hösten om det regnar och har sig mycket. men modiga som vi var åkte vi över ändå ;p
skönt att vara hemma och lyssna på hur tyst det är, för tyst är det vill jag lova!! lilla söta ellen kom som påskkärring med, så söt unge så det finns inte!


men idag är det påskdagen och dagen tänkte jag skulle egnas till att städa, japp på denna vilodag ska jag städa. är trött på att dammråttorna skrattar åt mig i hörnen- nu ska ni döden dö! och en liten promenix i det fina vädret kanske, röra på dököttet lite och få ordning på mina små knän, tror inte på att vila hjälper till att läka överansträngning här kommer jag!!

nej men glad påsk på er då!


hata



jag hatar hundskit!!
japp ni hörde rätt, jag hatar hundskit
och nu verkar det verkligen som om det är överallt.
på gångvägar, stigar, trottoarer ja överöverallt och jag är
trött på att ständigt hoppa över skiten på gatorna.
så ni kära, älskade hundägare
 plocka upp skiten efter er!!!


brevpapper?

har varit på jakt efter brevpapper nu. men det finns tydligen inget sånt längre. skriver inte folk brev nu för tiden?
humm.. ska sätta mig och knapra ihop ett eget brecpapper på datorn. för jag vill ha brevpapper!!
hur svårt kan det bara egentligen??


en dag

haft världens längsta dag känns det som. var uppe tidigt för att åka till universitetet och ha seminarie 8.15-12.00
är ju fortfarande helt väck i tid sen vi ställde om klockan, men trotts det så gick det faktiskt ganska bra att ta sig upp. måste dock börja överväga att äta frukost när jag ska upp så tidigt, blir lite yr annars.
sen var det hem och sova en sväng, tillbaka in till stan och träffa jocke en snabbis. iväg till pappa och hälsa på han, vi hade mobilkunskap C "hur man raderar ett sms", babblade massa och köpte tidningen. dessutom råkade vi sno en hiss för några, men det pratat vi inte högt om;p
knallade sedan tillbaka i regnet och somnade när jocke och max kollade på film, snälla som dom var så väckte dom mig innan dom gick iaf, tack pojkar!tack så mycket


RSS 2.0