1372

jag har suttit och rensat i min mailbox 1372 mail har jag tagit bort. det fick mig lite att fundera på om mitt liv är lika rörigt som min mailbox? och antagligen är den det. saker överallt och ingen ordning.
detta förde mina tankar till det nya året som är jämt bakom knuten. hur vill jag att det ska bli?
det här året sattsar jag på ordning, jag ska få ordning på mitt liv, att förverkliga det jag drömmer om och att få ett aktivt liv, så som jag egentligen vill ha det.
frågan är bara hur lång tid det tag och om jag har orken att genomföra det. jag hoppas det, för en förrändring skulle nog behövas, eller?


gårdagen

igår var dagen D, dagen då allt hände ;P
fick mysa lite med des på bergvik, eller det kanske var mer snökaos och brottning med miljarder folk. men vi tyckte om det ändå, fick även träffa mamma des och lillebror des och det är alltid lika trevligt
fick in en liten träff med min mammsing också, blev en liten skojakt

på kvällen var det wii kväll för hela slanten, max och jocke svettades så jag trodde att det bara skulle vara två pölar kvar av dom och en lätt doft av gammal gympasal infan sig. humm undrar varför??
var ganska nöjd själv också fick städat i garderoben och muffins bakat hihi nöjd


rearearearea

det är mellandagsrea och fast att jag nu hatar detta fenomen, så måste jag ju ändå erkänna att det är väldigt lockande. därför försöker jag intala mig själv att det snart kommer nya roliga vårkläder inom kort då denna jävulska rea.
att låta bli att handla inne i stan är ju faktiskt väldigt enkelt, fullt med folk, ungar som springer, skriker. mycket kläder son är varma och dålig luft. dock är det lite, bara lite svårare att låta bli mellandagsrean på nätet. måste ju faktiskt erkänna att det är mycket som är lockande. fina blanka bilder kläder som inte miljoner människor har varit och tavvlat på och inga småungar snytit sig i.

men nej, i min månadsbudget finns det inte plats för några mellandagsrea fynd. inte den här månaden och antagligen inte nästa heller.
det är hårt att vara student ;) fast det är det ju egentligen inte heller. men vi kan ju låtsas, för alla andra studenters skull och för deras omgivning.


julen 2009

ja då var julen 2009 över..
volvo blev kinesiskt, saab... ja vad blev saab?
forskare kom fram till att kor antagligen sover mer än ½timme per dygn. det snöade nåt så infernaliskt. på tv visades 100åriga levnadsglada danska tanter och den stora frågan blev varför, varför visar man en barnfilm spm förtrollad mitt i natten??

ja det är väl en sammanfattning som heter duga, eller?
min jul tillbringades med mamma och pappa i stillhet, eller stillhet är väl kanske att ta i då det inte brukar infinna sig någon stillhet med pappa och mig i samma rum. en armbåge här, en knytnäve där eller ett finger mellan revbenen är alltid att förvänta sig så fort vi träffas och har det inte varit det så har mamma och jag nyst ikapp då vi råkaade på samma envisa snuva.

ser man julen så som julklappar så var det nog en av de mest lyckade presentmässigt. fick in flera fullräffar på alla berörda. en tröja till pappa, en almanacka till mamma och ett wii till jocke. bland mycket annat

själv sitter jag nu och myser i min nya pjyamas och morgonrock som jag fått i julklapp. finns inget bättre;)


tipp tapp

springer runt och packar, som vanligt småmuttrar jag för mig själv varför gjorde jag inte det här igår ja det är ju ingen nyhet att jag åker hem liksom, men men så är det.

måste ut med soporna innan också, dete är ju helt otroligt i förrgår var jag ute med 4 soppåsar 4SOPPÅSAR och idag har jag 2 st jag fattar ingenting. va skitig jag måste vara! ;p

nej, sista köret, diska och packa den är det klart, hihi

imorgon är det julafton, någon som fattar det??


fördig packat


tro det eller ej men nu har jag slagit in den sista julklappen!!
måste säga att jag känner mig lite stolt, nu ska allt bara packas ner i kassar så det kommer med hem :S






nu blir det film och sängen, tänker inte somna så sent som det blev igår!
så sex and the city here I come!!


julstämning?

Jag hatar jul, egentligen inte men all den hysterin som infinner sig dagarna innan. galna mammor med minst 3 barnvagnar, pensionärer med käpp och rullator, barn/ungdomar som kommer i hög på minst 10 pers och överallt ska dom vara och stanna i varenda affärsöppning och träffa andra och jag blir GALEN!
när jag får barn/blir gammal ska jag bli precis likadan bara VÄRRE
MOHAHAHAAA....


god morgon

godmorgon världen.
nej den här morgonen blev ju inte så som jag hade tänkt mig!
fick huvudvärk igår som vägrade att ge sig, huvudvärk i hårrötterna typ. så även om jag var astrött så kunde jag inte sova då varjegång som jag rörde på mig såå gjorde det ont
alltså kom jag inte upp nåt tidigt idag utan vaknade strax innan 12 heja mig. har luggit och läst tidningen i sängen men det börjar dra sig mot att göra sig iordning för dagens bravader.


tantvarning

...igen??
ja det är frågan
nu tar jag kvällen framför tvn med julmust, choklad och ernst jul, ja ni hörde rätt ERNST JUL.
vad är det här egentligen. jocke har varit bora i ungefär 12 timmar och jag har redan hamnat i tantfacket!!
humm hur löser vi detta?
och för att spä på detta med tantvarningen ännu mer så tänker jag lägga mig "tidigt" idag MEN (och här kommer knorren) har planerat att kolla på film innan jag somnar. det tycker jag att jag är värd nu när jag varit duktig idag!!


min snutt har rymt ;)

imorse åkte min snutt till kalmar, måste erkänna att det är lite tomt här hemma. men jag underhåller mig så gott det går. har dammsugit och moppat golvet, sovit lite och allmänt sprungit runt här.
nu blir set att springa vidare här i galenskapen, see u

mini-jul




vi har haft en liten julafton idag då jocke åker hem imorgon, lite paket skratt och stoj
vad tycks om vår väldigt vackra julgran? (ignorera den döda blomman;p )



en nybliven nintendo wii ägare, lyckan var gjord. gissa vad vi har gjort ikväll!!!

nu blir det sista köret så allt kommer med imorgon, glömda julklappar gör ingen lycklig


grattis

idag är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag hurra hurra hurra!!!
japp idag fyllden min lilla pappsis år hela 61år
grattis till han, bästa pappsen!


god morgon

god morgon världen!!
gårdags kvällen ägnades åt att slå in 5miljarder paket,  typ. men nu är det bara några få kvar, kanske men med min paket fanarki kommer det säkert att bli fler ;p

nu blir det att göra sig iordning lite, iväg på stan och sen jobba

det ser ut att vara väldigt svinkallt ute, humm


sovmorgon.com

ojojoj, sovmorgon.com!!
har sovit som en stock idag men det var nog behövligt. hade världens huvudvärk inatt så jag har nog inte sovit så bra heller.
-8 grader ute, skojar någon med mig eller?
nu blir det att trottsa kyla för att köpa de sista julklapparna, och posta julkort (jaja sista dagen var igår, men mina kort har fina små hundfrimärken på sig, klaga inte ;P )
ut i kylan


mellandagsrea eller inte mellandagsrea?



helt plötsligt är det rea överallt, humm

finns mycket som är mumsigt lockande måste jag erkänna, kanske men bara kanske kommer jag att trottsa mellandagsrean och ändå gå ut och "fynda!"

en mysig fuskpäls?

är det inte världens mysigaste tröja så säg?



ny mobil, kanske inte men visst kan man drömma.är den inte söt

 


bra dag

gårdagskvällen var helt enkelt bäst, kidnappade patricia efter att vi var färdiga på stadshotellet. det bar av till stugan och lite pulkaåkning. mer pulka åt folket!!!
och idag fortsatte dagen lika bra först pepparkaksbak med brudarna och sedan stan med mamma, världens bästa mamma.
nu sitter jag och väntar på min snutt som jobbar,antagligen ett bra tag till.


farbror vaktis

pratade med farbror vaktis idag och jag måste säga att han var inte på ett strålande humör när jag ringde!
men solstråle som jag är så fick jag honom på bättre humör inte stackarn var dessutom stressad och hade mycket att göra så han skulle ringa nästa vecka, och stackars han när han kommer hit säger jag bara ;)

nu ska det sovas, ska upp tidigt imorgon (usch) hoppas att det snöar lika mycket imorgon. jag vill ha massa snö!!


igår

igår var det inte bara 3e advent utan LUCIA!!! hihi och vad passar inte bättre än att gå på julkonsert på löfbergs lila? för det var där vi var. jul konsert med sissel, med luciatåg och hela baletten. var så grymt mysigt
dessutom SNÖADE det me like

idag blev en tidig dag och längre än vad jag hade tänkt, upptäckte igår att det var "långdag" idag och imorgon blir den ännu längre attans!

nu blir det uppföljare från igår, julkort och roomservice på webbtv, jag är helt  enkelt bäst;p

semester sjunger vi under paraplyt

åååh sitter och kollar på semesterkort ,längtar till teneriffa lagomt varmt, mysigt och gå runt och kolla. skum sand, men ändå. restresa snart kanske??








vad var detta för dag egentligen?

jaja då var ju den här dagen fullständigt förstörd, men det borde jag ju förståt så som den  började
julsittnningen, HALLÅ vad är det här egentligen?nej det var inte mycket som stämde ordentligt där
idol, goddag musiksmak åter igen har sverige bevisat att det inte finns någon musiksmak bland majoriteten av det svenska folket
ännu värre är att jag är skräpmat-sugen, ge mig en hamburgare någon!!
det som ändå är positivt med det hela var att mina älskade små brudar var med i bedrövelsen, love u!


tidig huvudvärk?

det där med att gå upp tidigt gick ju inte sådär jättebra om vi säger så, fick världens monsterhuvudvärk inatt och den kom tillbaka när jag skulle upp. jocke tror att det är för att jag åt för dåligt igår men jag tror mer på att jag för en gångs skull har sovit en hel natt.
nu blir det att stressa iväg till bergvik och seen hem för att fixa iordning


attans

det var tänkt att det skulle vara läggdax nu, MEN eftersom jag var duktig och tvättade idag så måste jag bädda om sängen INNAN jag kan sova.ATTANS!!


vart är mina saker?

jag hatar verkligen att tvätta. eller ja egentligen inte men just idag så gör jag det. det hänger tvätt precis överallt. jag blir galen.
håller på att beställa den sista julklappen men det krånglar bara massor för mig, får ingen bekräftelse att jag beställt alltså måste jag krångla och mejla kundservice och fråga om den har kommit in. men det är ju självklart då det var den sista och då måste det ju krångla lite med mig, humm

var med jocke in till stan en sväng förut han skulle ju ändå till jobbet och sedan på hockey, tänkte köpa lite grejer till julsittningen men det hela slutade med en kolatårta hos patricia och p-g. och lika bra var väl det ;) då det ändå inte fanns något av det som jag skulle ha. funderar på att gå upp i tid imorgon och åka ut till bergvik och kolla om det finns något där, jag undrar jag om det är möjligt??

vart är min karl??


att äntligen få sova

åååh underbara sömn!! har inte riktigt kunnat sova ordentligt de senaste dagarna. har somnat sent och gått upp tidigt vilket har resulterat i 3-4 timmars sömn och jag har varit halvt förstörd. samma sak inatt fast väldigt extremt. somnade vid 0400 nån gång vid 7 ringde klockan då var det tvättid sntagligen somnade jag om direkt efter vaknade vid 0800 ungefär stapplade mig upp och ner för att byta tvättid till 1100 och nu har jag äntligen fått sova och det är så underbart!!! I LOVE!

sammanfattning av halva veckan

ojojoj nu drog det visst iväg lite igen, det var ju inte meningen ;)

så en liten sammanfattning skulle ju då kanske passa ganska bra

måndag
universitetet på föreläsning
stadsminister reinfeldt, var och hade en "föreläsning"
jobba

tisdag
föreläsning
de sista jultomtarna (tror jag) åkte upp
fika
filmmys med mig själv

onsdag
upp alldeles för tidigt för temadag med turismföretag, me like och många nya ideer och förslag på både praktik och jobb
julgranen åkte äntligen fram och lyser nu så fint

(JA jag vet att det äär tidigt med julgran men det är faktiskt 3e advent snart och sätter vi upp den senare så hinner vi ju inte se den då vi inte är hemma på jul)

nej nu ska det fortsättas med julpyntandet ;D


tillbaka till verkligheten


jag tog en pause, ett uppehåll, tog en blogg-semester. ja, kalla det vad ni vill.
så mycket har hänt sen sist, födelsedagar, tentor, julpynt, första snön,franska, jobb.
detta med många funderingar om vad som är värt att lägga energi på och vad som inte är det.

 när jag var liten lärde min mamma mig att aldrig ta någon skit från någon, att stå upp för mig själv och inte göra något som jag senare skulle ångra.
jag vet också att när hon skäller på mig eller höjer rösten åt mig så gör hon det för att hon älskar mig. därför är hon den enda som jag tillåter höja rösten åt mig, den enda. resten är inte värt ett skit för mig, deras närvaro kan göra mig arg och förbannad men det är inte mer än så. den energin kan jag istället lägga på saker som faktiskt är viktiga i mitt liv.
det skulle kunna vara sådana som man vill spotta på men inte gör det just för att man är bättre än dom.

där av inget argt och förbannat blogginlägg idag. det är inte värd det helt enkelt!


att plugga eller att inte plugga

var ju som sagt på hockey igår, min stora fråga (och bevis på mitt stora hockey intresse)är: är dom gröna och vita eller lila och gula färjestad? vad jag däremot lärde mig är att det är tre perioder och att gubbar blir väldigt sura om man försöker byta plats med dom!!förutom aggresiva gubbar så var det väldigt trevligt

idag känns det som att allt har hänt men ändå ingenting, var till alberkts guld och frågade vad som hade hänt med jockes ring, åt mat och dolade
har återigen försökt att plugga (TENTA IMORGON) ena stunden känns det somom det inte är någon idé medans det senare ändras till att det inte enbart hänger på denna tentan då vi har lämnat in andra uppgifter med. blir nog en sista genomgång av anteckningarna så får vi se vad som händer.
måste lägga mig snart också bussen imorgon går 0738 alltså måste jag gå upp där runt 0600.(ytterligare en anledningtill att det kommer gå åt skogen) tur att jag är morgonpigg,inte!

nu blir det en sista genomgång av anteckningar och betala avgiften till julsittningen, sen SOVA!!


säng och hockey

kan det vara så att vi fakktiskt har enats om en säng, kanske. humm
det återstår att se. nu har vi i vilket fall kommit hem från ikea för etthundraelfte gången
det kvittar hur många gånger man är och kollar så är man inte säker när man kommer hem
vi får se vi får se


ligger och laddar inför hockeyn ikväll.ska snart iväg till erika sen är det hockeeeeey som gäller!


bäst

jag har världens bästa familj och pojkvän!!!
detta konstaterar jag nu kvart över tre på natten
har bara kommit på vilken tur jag har som har folk omkring mig som stöttar mig i alla mina knasiga utfall och som fortfarande ställer upp trotts att jag ibland ringer och skällar för att jag inte har någon att skälla på. någon som bäddar om mig på natten när jag har ont i magen. jag har helt enkelt tur

när jag var liten kunde jag tidvis vara ganska arg för att jag inte hade några syskon(alla andra hade ju det) men idag är jag faktiskt ganska tacksam för att jag inte har några och det händer att jag tacker mamma minst en gång i veckan för det. visst, det skulle säkert vara kul att ha någon som man alltid kunde ringa, även när man blir äldre någon att prata minnen med om vad vi gjorde när vi var små. säkerligen skulle jag inte ha varit så ensam när jag var liten heller. men istället nu så kan jag välja vem jag vill prata med och jag har nära vänner som jag vet ställer upp. jag behöver inte oroa mig för attnågon ska bli sur på mig och slipper alla syskonfajter.
vissa saker är jag faktiskt nöjd över att själv få välja!

tack för att ni finns


julsittning

god dag julsittning
  skulle ju vara helt underbart att få knalla runt på sittning i detta:






eller


RSS 2.0