det finns inga eviga farväl, bara på återseende..


Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.

Han bar en frökorg i sin hand
och strödde mellan orden
för livets början och livets slut
sin nya fröskörd ut.

Han gick från soluppgång till soluppgång.
Det var den sista dagens morgon.
Jag stod som harens unge, när han kom.

Hur ångestfull jag var inför hans vackra sång!
Då tog han mig och satte mig i korgen
och när jag somnat, började han gå.

Döden tänkte jag mig så.


12/10/2011

nedräkningen har börjat för länge sedan och imorgon är den slut!då har jag sista lektionen för iår och det känns bra, eller det känns lite blandat. motivationen iår har varit så enormt låg på sistonde och jag har längtat hem men ändå är det en lite del som gillar det här, men hemma är hemma och vad är det som säger att detta inte kan vara mitt andra hem?det återstår att se, till våren är det sluttampen och det blir skönt!
på fredag kommer även skrutt hit en snabbis för att hjälpa mig hem med alla saker som ska med. sen ska vi prova på det där med samboliv igen. blir lite lätt ryckigt just nu men det är ju övergående smärta.

det som inte dödar det härdar


11/10/2011

mitt i allt pluggande igår smällde jag ihop en till sats med matbröd, denna gången blev det morotsbröd som jag glatt smaskade i mig till frukost på tåget imorse när jag satte kurs mot stockholm.
väl där blev det mycket väntan och en kort presentation.
fick dock veta att tenta 3 av 3 gick bra så nu väntar jag bara på tenta 2 av 3. bäst bäst!

imorgon är det första dagen av två med bokningssystemet galileo ovh tydligen kommer det en läskigt tjock bok med den kursen, usch!
men det är väl kanske övergående smärta antar jag, den andra gruppen verkade inte klaga så mycket förut idag!

10/10/2011

den helgen den helgen, har haft det helt underbart!
kom hem tidigt i fredags så hann både tvätta och baka bröd på kvällen men också ta mig en promenad innan det blev mörkt, det är llivskvalitet det!

lördagen blev hos mamma och pappa. planterade på gravarna, plockade äpplen, hängde upp de nymålade garagefönstrena, städade i trädgården. listan kan göras hur lång som helst men det var så skönt att kunna bocka av alla saker som behövs göras.

söndag blev en slappdag med en långfrukost hos mamma J, där det bjöds på allt gott man kan tänka sig framför tvn, det föjldes med en fortsatt slappdag hemma.

idag är det måndag och jag är hemma ytterligare en dag och tar fart mot stockholm tidigt imorgon. älskar varje dag hemma och snart kommer de att bli fler. så idag har det varit full fart har hunnit till ticket för att hälsa på och varit till jocke och sägt hej. underbara underbara

06/10/2011

tenta tre av tre är äntligen gjord, prisa gud så skönt det är!! var en befrielse att lämna in den idag.

det enda som är kvar nu är en inlämningsuppgift som jag brottas med, den ska redovisas på tisdag så jag hoppas att jag kan få ordning bå bokninen imorgon så att jag kan göra klart resten i helgen, jag ska jag ska, jag vill jag vill!
så jag har suttit och samlat fakta nu på kvällen som jag kan sitta med på tåget när jag åker hem imorgon, för det suger att betala nästan 100spänn för internet på tåget!

imorgon är även sista gången som jag åker hem för att åka tillbaka på ett bra tag, så jag packar och packar, funderar på hur jag bäst ska få med med mest saker på en gång, har några timmar att döda innan tåget går så måste fundera på hur mycket jag vill dra på tills tåget går och hur mycket jag vill dra på nästa vecka. skulle vara skönt med en punktmarkering och bara dra med så mycket  som möjligt, humm återstår att se!

nu blir det att punktmarkera disken så att jag har den gjord!

05/10/2011

frustrationen stiger, ska tills imorgon kunna asiens länder+huvudstäder, sydamerikas länder+huvudstäder och ett gäng berg och vulkaner.
och just nu är det alldeles förmånga namn i mitt huvud och asiens huvudstäder vägrar att sätta sig. jag säger upp mig helt enkelt.
vem vill ens åka till hälften av ställena?
jag förstår inte, men det är väl bara att ta nya tag gissar jag på. några till kanske sätter sig tills imorgon. vem vet?
suck

04/10/2011

ge mig lite inspiration, jag behöver lite go i mig. känner att jag inte orkar någonting längre. det var längesen som jag var såhär oinspirerad . har suttit hela dagen med asiens länder och huvudstäder samma med sydamerika men jag får liksom ingenting gjort känns det som, visst det sitter säkert imorgon när jag kollar men entusiasmen saknas liksom.
som tur är så är det snart dags för praktik som jag hoppas kan ge mig lite ny kraft att komma igång igen, kanske även det faktum att jag kommer att vara hemma ett tag igen, för jag längtar hem till mina fina människor och min lägenhet med mina saker.

nu är det bara att ladda för morgondagen, måste göra iordning matlådor för nu har äntligen maten svalnat sen är det dags för att sova och hoppas att energin kommer ikapp mig!

04/10/2011

har en ledig dag idag, underbart, för den behövdes verkligen. har fått sova ikapp lite och känner att förkylning nr2 börjar ge med sig.
men det är inte bara rast och ro, ska plugga inför tentan på torsdag, skriva på ett inlämningsarbete, samtidigt som en tvättmaskin är igång.
men det känns ändå som en underbar dag, jag behövde den.


igår slog jag till på ett pink bracelet från lindex, det stödjer bröstcancerfonden och kostar bara 75kr en liten summa som kan göra stor  nytta


03/10/2011

en måndag är alltid en måndag, men den här måndagen tog nog priset. mulen och grå måndag med ett enormt pendeltågsproblem.
igår fick jag ju vackert åka buss mellan södertälje och stockholm då det var banarbete och sprängningar på spåret och de var ju naturligtvis inte klara imorse. vilket i sin tur ledde till att jag åkte en inställd och försenad pendel i en evighet till sundbyberg(som bara är en station) tunnelbana till rådhuset, buss till centralen och därifrån buss till skolan. ett lite större projekt än jag tänkte när jag gick upp imorse. en av de nackdelat som finns med att bo lite utanför.
dock var det ju inte bara jag som hade samma problem.

fick även tillbaka prov ett av tre. till min lycka var det godkänt, en poäng från vg och tre poäng från alla rätt så jag är en lycklig människa just nu!
detta firade jag med att köpa mig ett par nya hörlurar med små söta badankor på som en klapp på axeln



01/10/2011

idag var det dags, efter förra helgens nederlag var det dags för min fina fina människa att flytta in i sin nya lägennhet och tur var väl det, för vid hennes nuvarande boende har någon bestämt sig för att lägga två älvmynningar och ett enormt hus ivägen för att kunna komma till henne. så det nya boendet blev mycket närmre.

så vi bar och vi bärde och fyllde ett bilsläp med hennes saker och tro om vår förvåning när vi möts utav puttsade väggar utan varken färg eller tapet och papp på golven när vi ska börja bära in sakerna.

vänligt sagt kan vi väl kalla det för en miss i kommunicationen.
men vi tror och vi vet att min fina människa kommer att få det underbart när i sitt nya boende när hon väl fått ordning och kan flytta in påriktigt och jag hoppas ännumer att det är klart så vi kan börja flytta in och packa upp nästa helg!

all kärlek till min fina människa


RSS 2.0