2014-11-28

När liten var nyfödd tappade jag nästan hoppet om mänskligheten. För himmel och pannkaka vad folk har åsikter, elaka åsikter om namn på barn!

Efter att barnet är född så har man tre månader på sig att skicka in namnet till Skatteverket. Dom tre månaderna använde vi till fullo kan man lätt säga, det där med att man ska se på barnet när det kommer är ju ren och skär lögn! Dom namn vi hade tänkt på innan passade inte. Och att folk ger sig själva rätten att tycka till är ju helt galet!
Vi letade efter ett namn som inte var så vanligt men som ändå var ett hederligt svenskt namn.

När vi tillslut började testa namnet som han tillslut fick och började känna oss säkra på det gick vi på patrull, av folk som absolut inte har något med det att göra, högljudda protester! 
Vad jag kan tycka är lite komiskt är att det idag är helt ok att namnge barn efter diverse serier, ex. gladiatorerna, inget fel på det, alla får göra som dom vill. Men när vi väljer ett gammalt hederligt svenskt namn till vårt barn, då minsann ska det slås på stora trumman och protesteras!

Att vi också har hans namn på vagnen leder även det till endel huvudvändningar och försök att titta ner i vagnen, endel trillar nästan tom ner i vagnen för att få sig en glimt av vem som sitter där i.

Mitt hopp återupprättades dock lite här om dagen då vi åkte hiss med en dam som utbröt, "Jamen, han ser ju ut som en liten Ture!"

För det är ju just det som han är, en liten Ture, vår lilla Ture ❤

Vad jag egentligen vill säga är, lägg ner! Ingen nybliven förälder är intresserad av att höra vad ni tycker om  eventuella namn! Bara knip och håll med, förstått?! 

RSS 2.0