sthlm calling

återigen gjorde sig stockholm påmind, den här gången kändes det lite närmare, lite verkligare men ändå så långt borta.
inte den här gången, men kanske nästa?
för en stund kunde jag nästan se mig där på gatorna, strövande, strosane med miljarder kassar att bära på ;)
nej som sagt var det blev inte den här gången men nästa gång kanske!

*"när stockholm kysser mig på kinden"*

men erkänna att jag skulle göra mig bra här!!


det kryper

mamma mia vilken dag. mina knän värker och det kryper i benen så jag håller på att bli galen. men så blir det ju när man inte jobbar på länge saker man få stå ut med och bättre kommer det inte att bli för jag ska jobba imorgon med och på måndag. istället för att träna kanske?? ;p



för övrigt så
måste göra lite reklam om en blogg som skrivs av en underbar människa. nämligen Isabellas blogg http://isav.blogg.se/
bella och jag träffades för många många år sen på ett fiolläger i gräsmark om jag inte minns helt fel. hon är iaf grymt duktig på att fota så jag tycker att ni kan ta och kika in till henne!!


hemmafixardagen

idag var stora tvättstrykar dagen, gick nog loss på ca sju maskiner idag. mamma mia vad jag strök. men skam den som ger sig och nu är det klart bara lakarnen som behöver dras men då ska man ju vara två annars kan det bli lite jobbigt ;)
har även räddat gardinstången i sovrummet slitit ut gammla pluggar och expanderskruvar så jag trodde väggen skulle följa med en sväng men nu är det fina nya pluggar och skruvar i väggen och gardinstången sitter som en smäck (jag är bra) !!

belönade mig själv med en liten liten tur på rean på monki blev en t-shirt och två kjolar saknade våren och vårvädret så, så fort som vädret blir runt nollan och det inte snöar då kommer kjolarna att åka på igen, I miss dom!!!


sovmorgon.nu

ååååh herre gud, när sov jag så här länge sist??? mamma mia. men jag måste faktiskt säga att det var skönt och vi kan ju bara för tillfället låtsas att jag förtjänar det. hade kolpckan på 9 idag och halvt medvetslös stängde jag av den, märkte inte ens när jocke gick upp och orkade inte bry mig om alla miljoner sms som verkade rulla in. men nu får det ta och bli lite fräs. ska få ner alla kläder som händer i hela lägenheten, igen. hitta bläckpatronerna som jag lyckats gömma så jag kan läsa inför nästa seminarie till veckan och städa. får nog glömma promenaden till mamma idag faktiskt. tänk om det skulle komma en snöstorm som jag fastnar i och en isbjörn äter upp mig!!
 


snart dax

känner mig som ett barn precis inna julafton som bara väntar och väntar.
och snart då får jag mina presenter eller present snarare.

mamma kom hit efter jobbet för att låna byxor tydligen skulle hon på begravninv imorgon och alla hennes byxor var förstora (skräll) känns dock lite konstigt att låna ut klöder till henne, inte för att jag gärna gör det. utan eftersom det inte hede gått för ungefär ½år sen. vart tog min mamma vägen liksom?


pengar

idag efter vår älskade kursintroduktion gick flickorna ut och shoppade järnet. själv gick tant hem med svansen mellan benen då hon fortfarande inte har fått lön. men det kliar i fingrarna vill jag lova vill köpa alla små söta klänningar som finns och alla små söta högklackade sommarskor som passar till dom små söta klänningarna. men NEJ. eller kanske lite, men bara lite...humm det blir svårt detta ;)

vilken tidsuppfattning?

jag är faktiskt en person som gillar att ha ordning omkring mig, gag vill kunna planera iaf en vecka i förväg vad som kommer att hända hur jag skall vara på uni, hur jag jobbar, hur jocke jobbar osv. även om jag väldigt ofta kan ha ett kaos omkring mig så är tider väldigt viktiga för mig. därför tycker jag att det är väldigt konstigt att det går pch blir tvärs om när jag började på universitetet.
idag är ett jättebra exempel. kursintroduktion! väldigt spännande(inte) med det som gjorde att jag satte i halsen var väl när dom helt coollugna kläcker "ni ska ha 9 examinations seminarium, där ni alltså blir betygsatta på er insats det görsta har ni imorgon", IMORGON! yes precis vad jag behöver. tur att man inta har planer för sina dagar. men här kommer det som kanske stör mig mest istället för 0815-1200 som det stått på shemat i tid och evigheter så är det seminarium från 10.00-17.00 då har jag ändå "tur" och har 1400-1500.  att sedan få ursäkten"ja jo vi vet att det blev ändrat lite sent" hjälper inte riktigt heller faktiskt. hur svårt kan det vara? det är ju ändå X-antal timmar som skiljer mellan 0815 och 1700.
så nu skall jag vackert sätta mig och läsa om turism i Indien, iran och saudi arabien. ÄNTLIGEN


ny dag?

imorgon är en ny dag med nya tag, ytterligare en dag närmare lön dessutom och det kan ju vara värt att fira, eller?
dagen har ägnats åt att göra alls-sånt-som-vanliga-människor-gör-på-söndagar gör.
alltså:
gått ut på en promenixad
lånat ut en skiftnyckel till en sänglös vän
dammsugit badrumsskåpet
bundit en mus runt pg's mage

ja helt enkelt sånt som vanliga människor gör hela tiden, eller?

imorgon bär det av till universitetet för kursintroduktion av delkurs 4, tiden går fort när man har roligt (?)
det kan ju också bli spännande, goddag herr bokaffär ge mig nya böcker..


i en garderob vill jag bo

när jag blir trött på
att shoppa, sätter
jag mig ner och prövar skor

lider just nu av posttraumatisk tentainlämning.
symptom: astrött och ett ovanligt stort behov av att kolla på kläder aka shoppa och det kan man ju tycka skulle vara utmärkt just nu i rea-tider, men icke.
då min lön i december var ungefär lika stor som en svulten gris finns det inte så mycket pengar att viffta med bland klädstallningarna OCH eftersom jag dessutom är jättesugen på att köpa massor av saker till det nya sovrummet OCH att jag nu börjar en ny kurs och iaf kommer att behöva köpa två böcker till den så är mitt shoppingkonto ungefär lika med -10 och då tänker jag inte ens skriva in alla miljoner decimaler.
lösningen på detta skulle jag säga vara att låsa in sig i en garderob och sitta där tills typ juni eller nåt, lagomt tills pengarna har samlat ihop sig lite och jag kan göra av med dom igen ;)


den morgonen

godmorgon världen.
blev inte riktigt den start som jag hade hoppats på imorse. planen var att gå upp vid 9 och ringa ungefär 5miljoner samtal, men nej..
vaknade mådde piss, vaknade igen vid 10 och mådde ännu sämre efter det varvades uppvaknande med mardrömar. I hate it!!
har iaf varit vaken en liten stund och ätit lite och ska snart göra mig iordning för att gå till jobbet. kvar är bara illamående. på måndag blir det att ringa för tidsbeställning, får hoppas att kursintroduktionen inte tar så lång tid då telefontiden är inklämd mitt i kursintroduktionen, jeeey!!!!

äntligen inlämnad

så då var äntligen hemtentan inlämnad, faktiskt skönt att bli av med den (ÄNTLIGEN!!)!!
efter ett väldans spring på universitetet så blev det en lunch med patricia. vi satt förgäves och väntade på dick men han kom såklart inte, typiskt karlar!!
sen en sväng på stan för att titta på allt som vi inte har råd att köpa, såg dock en lite snajsig klänning på rean som jag måste tillbaka och prova den. skulle passa perfekt till ett av alla dop jag misstänker att jag kommer att gå på i sommar/höst då tre av mina kusiner kommer att få barn inom kort tid. en i kan/feb, en i feb/mars och en i jun/jul. detta kommer att bli intressant!;)


plugg pågår



japp så är det, hemtenta delkurs 3 är det som gäller nu!

som vanligt när det är tenta så får jag för mig massor med bra saker som som man kan göra istället. men icke nu ska den bli klar och den måste bli klar för den ska lämnas in imorgon. så jag och winnerbäck fortsätter med vår dans med svåra steg.
måste ju för blir det som jag vill så blir det ju ganska mycket mer plugg faktiskt
ATTANS, nåja..
hemtenta here we come!!!


framtiden,planer,tankar och hemtentor

sitter och funderar lite på framtiden, vad som händer och vad som blir. får försöka att få iväg ett mail till syotanten och se om mina planer kan tänkas att gå i lås.
satt och la fram mina planer för mamma förut och hon trodde på mig, på planerna. jag vet ju att det löser sig på ett eller annat sätt

sitter med fru hemtenta dk3 nu, blir mest stödord så får jag sätta mig imorgon och skriva rent.
ska  försöka att komma i säng hyffsat tidigt så att jag kan komma upp imorgon och sitta och skriva, vill helst undvika att sitta samma dag och skriva, bara köra lite finlir då

jag är på gång nu!!


vackert ;)

titta på min vackra säng!!
 kanske inte är den bästa bilden men min taklampa var oerhört svårflörtad idag av någon anledning(hatar dessa slöa energilampor, kommer ju hinna bli mörkrädd innan de behagar tändas).
 gör ett nytt försök inom kort


dubbla budskap

min kropp skriker sova men min hjärna skriker nej!! har en oro i kroppen som inte vill försvinna.  misstänker att det kanske är den vansiga redovisningen på elit som spökar.
skulle kunna dra världdens förslag men det är inte "universitetsförslag" utan vettiga förslag från folk som faktiskt sett världen. men icke. misstänker att det leder rakt ner i underkänthålet!!
hur får man en människa som aldrig arbetat fysiskt att inse det verkliga livet???
det är då man funderar på vad man gör på universitetet, varför tänker inte jag som en universitets människa?


uppe med tuppen

jag förstår verkligen varför ingen vill tvätta 07-11 på en söndag. då det för dom flesta är den enda dagen som man faktiskt unnar sig en sovmorgon. varför kan inte jag vara sån? nej jag undrar jag.
fast det var faktiskt ganska skönt, har suttit och pluggat lite och har nu stödord för att kunna svara på en av frågorna, jag känner mig stolt!!
nu ska dom sista två maskinerna hängas upp så är det klart
sen:frukost kanske?


snabba kast

fick en ganska trög start idag, det var så skönt att ligga kvar i sängen!
men efter det så har det faktiskt hunnits med ganska mycket, städat och sotrerat tvätt, sprang även ner och bokade tvättid. den enda tiden som man kan vara säker på alltid är ledig nämligen söndag 7-11. vem vill tvätta då? men det passar ganske bra. för då kommer jag upp och kan sitta med hemtentan samtidigt. gissar nämligen på att söndagen kommer bli ganska hektisk ändå!

sommarturne 2010




winnerbäck 2010!!
ja den här gången är det vår tur, den här gången skall vi verkligen se honom
winnerbäcks sommarturne 2010, det är då det händer
kärlek


för vi städar

jag och winnerbäck håller på att städa, fast just nu känns det mer som om vi flyttar saker mellan rummen. men det är så jag får göra nu. ett rum i taget. det jobbiga blir dock när jag måste ta tag i det sista rummet, men det får tas tag i efter tentan. imorgon är det nämligen dags för en ny tenta, som tur är så är det en hem tenta. det är kanske därför som jag inte riktigt får ro i kroppen att städa ordentligt för egentligen skulle jag behöva läsa, men jag får väl ta meg en date med böckerna ikväll!


älskade älskade

idag kom min älskade almanacka och jag älskar den, helt underbart! så nu har jag suttit som en liten iller (om nu illrar kan skriva) och fyllt i allt som nu är värt att veta ;p

idag kom även sängstommen, så nu skall vi bara komma på ett smidigt sätt att hämta den på och att köpa sängar på. behöver jag säga att jag längtar?

funderar på om min mamma kanske är sugen på IKEA imorgon, kanske?humm det tål att funderas på!!

en doft av svett

återigen så har vårat tv-rum förvandlats till tv-spels rum och en lätt doft av gammal gympmatta har infunnit sig i rummet. Ja idag har pojkarna wii-kväll. och pojkar är just vad dom är, för så fort som dessa elektroniska leksaker kommer fram så förvandlas männen till pojkar.
själv sitter jag och pluggar, snarare renskrivning och ibland småler jag jag åt pojkarna och deras elektroniska leksaker.
två arbeten har jag iaf hunnit skriva klart och det känner jag mig ganska nöjd med. då kan jag istället koncentrera mig på att läsa alla miljoner sidor som ska läsas i de böcker som jag idag hämtade ut. för jag ska ju faktiskt bli duktig nu


hur gillar man?

Ja, jag måste faktiskt säga att jag försökte. men jag HATAR FORTFARANDE coop norrstrand!
idag damp det ner ytterligare ett sms att jag fått ett bokpaket som posten anser är för stort för att dela ut. alltså var det bara för mig att knalla till norrstrand igen för att hämta paketet.
trevligt mottagande som vanligt
-Hej, jag skulle hämta ett paket.
*Jaha!
*vad har du för kod?
-B6 0 7 3
*tyvärr vi har inget med den koden
det tyckte ju jag var ganska konstigt så jag visar henne smset
*60 73 står det ju!!*suck*

borde man inte göra ett artighetstest på tanter med mustasch i klimakterieåldern som jobbar i affär???


idol




min nya idol, som henne vill jag vara ;)


frysgrader

idag efter ett långt uppvaknande så tog vi oss en liten promenad till komsum på norrstrand. jag kan inte för hela mitt liv förstå varför våra paket ska hamna så långt bort!!
jag kan inte heller förstå varför det ska vara så kallt. okj det kanske inte är själva kylan som jag klagar på utan den surheten som är ute i luften, mina tår fryser nåt så enormt!!


ute på granskning av skogen!

det är mysigt med snö, i lagom mängd kanske! men ändå! SNÖ ÄR MYSIGT!!!










den perfekta snöoutfiten däremot kanske inte riktigt är lika mysig, humm




OBS! jockes stövlar, det var lättast att hoppa i dom men svårast att gå i ;p


jocke fick senare tillbaka sina stövlar och vi inspekterade även pulkabacken ;)


min kamereasladd har rymt, det tycker jag är skumt.

min sladd har återuppstått, mistänker att jocke hittat den då den så fint låg på soffkanten när jag kom hem
tack!!



det ser ut som om det är en familj på minst fem som bor hemma hos oss.
ungefär så kändes det när jag stog i köket i 3 timmar igår, lika bra att börja träna tidigt. haha

dock har jag absolut inte samma energi idag, men ändå ganska produktiv. blev en sväng till bergvik, kollade lite på gardiner (som vanligt finns det inga gardiner som jag hade tänkt) hittade några lampor som var oemotståndliga,men ej inte idag!!
avslutade med att sova lite man blit trött av att åka buss;)


vart är min sladd?

vart är kabeln till kameran, den lilla rackarn lyckas smita varje gång det skall laddas över kort från kameran till datorn


håll ut, jag skall hitta den!!!!

hohaha


morgon?

godmorgon världen
sitter och tittar ut på snön som yr utanför fönstret och motivationen att gå ut sjönk precis till -10. att dessutom veta att värmesystemet på universitetet är trasigt gör inte direkt saken bättre faktiskt. vart är mina långkalsonger??
men jag måste ändå erkänna att det är lite mysigt med all snö, lite mysigt.
nej,ut i snön och pulsa

sängäventyret

hallå där,vad hände idag egentligen? vårt lilla sängäventyr blev till mer än ett sängäventyr. det blev ett sängköp. eller snarare sängstommeköp!och inte att förglömma, sängbord!
 bara sådär

(försök att inte titta på det usla försöket att bädda med överkast i konstig färg)


(men jag behåller gärna klockradion på nattduksbordet!!)

och vart kommer nu dessa impulsköpta sängpjäser från?
jo..
JYSK!!!
ja när hände då detta att jag började handla på jysk, jag vet inte men snälla hata mig inte..


igår var dagen P..

...alltså dagen för PULKA. tyvärr så var det lössnö upp till knäna så att pulsa runt i det var kanske mindre trevligt ock väldigt JOBBIGT. åkte därför lite på vägen ca 1 meter i minuten kanske det gick. men jag satt vackert där och åkte min pulka!!

idag är vi tillbaka i karlstad igen, har mailat ivär mina (pinsamt löjliga) intervjufrågor och hoppas på att hon kan sänka sig till att svara på dom.
nu blir det mat och sen iväg på ett mystiskt litet sängäventyr(för 10053533 gången). humm kan det vara så att den är den rätta, säger inget mer om det nu förutom att jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle hitta en vettig säng där. ni kanske märker att jag är lite skeptisk, bara lite...

en gårdag

atjo prosit fick nyss världens nysattack
(intresseklubben antecknar, jag vet. men ändå)

gårdagen var väl livfull om vi nu kan kalla den så.
jagade parkeringsplats på bergvik till ingen nytta, gav upp och åkte tillbaka till stan åt mat och hann absolut inte med någonting som jag skulle på stan då allt stängde.
ska blinka lite i ögat och hoppas på att jocke följer med en svång innan vi åker.

tag mig an tvätten från helvetet, trodde tvättkorgen skulle spricka. vart kommer all tvätt ifrån?hittade kläder som jag inte vet när jag använde sist.så just nu bor vi i tvättlandet då det hänger tvätt överallt, gaaah!!

lyckades även ÄNTLIGEN att beställa en almanacka till mig själv för en gångs skull så om 10-14dagar trillar det in en almanacka till mig ;)
hihi


ingenting

kan det möjligtvis vara sånatt nyårsdagen är den kortaste dagen på året. jag tror faktiskt det.
de gånger som jag har lämnat soffan och mitt kära täcke idag går att räkna på en hand. tänk så skönt det kan vara att bara göra ingenting!vilket underbart sätt att börja det nya året 2010 på ;)

RSS 2.0