2015-02-24

I helgen bestämde mannen och jag efter endel planering att det kanske var dags för oss att göra någonting bara vi två eftersom det var ett tag sen vi bara var vi. Sagt och gjort bokades både restaurangbesök och bio in, supermysigt. Micke och Veronica blev filmen och efter en typiskt svensk början så var den faktiskt riktigt bra!

Mormor och morfar fick rycka ut som barnvakt medans vi var borta, och måste säga att det är skönt att Ture känner sig trygg med att vara själv med mamma och pappa. Vilket inte behöver vara självklart och jag skulle aldrig vara bekväm med att lämna honom själv om han inte kände sig trygg. Men också att det är bra träning för honom att vara utan oss inför när han ska börja på föris i höst! Bra för oss+Bra för honom=Bra helg! 

2017-02-19



Det finns ju olika skolor om det här med vart barnen ska sova på nätterna, hos föräldrarna, i egen säng, låta skrika, hämta på natten. Jag tänker som så att alla är olika och man får göra som man vill. 
Inatt i vilket fall, kom minimannen in till oss bökade runt lite sen kröp han upp hos mig och sa mamma, smälter inte hjärtat då så smälter det aldrig tänker jag hur strikt man nu än är på vart barnen ska sova. Sen bökade han runt lite till och bestämde sig för att min mage var bra som kudde och somnade där, sötnosen ❤️

2015-02-12

Jo men då är det ju så att det var min tur att börja jobba och mannens tur att vara hemma med barnet, kul säger endel, stackars mig säger andra. Fast alltså, det är självklart att jag skulle vilja vara hemma mer med honom MEN  jag tycker att det är minst lika viktigt att Ture får möjlighet att bygga en relation med sin pappa som är grunden för resten av livet, inte minst för deras skull men också för hans utveckling, att hänga med mig började ju bli lite same old, same old nu. Plötsligt händer det nya saker och nya rutiner och det är nyttigt för alla inblandade. Är det inte jobbigt att lämna dom är också en standardfråga och det enkla svaret är Nej! Varför skulle det vara det? Jag vet ju att dom har det bra tillsammans, varför skulle det då vara jobbigt? Det blir ju trots allt det jag gör det till och jag är knappast den första eller sista mamman som börjar jobba.

Hur går det för mig då? Jo men mitt tåg går 07.36 på morgonen och jag kommer hem strax efter 19 på kvällen, så jag skulle ju ljuga om jag sa att dagarna inte är långa och det är kanske inte helt optimalt. Men för tillfället så fungerar det. Jag har ett jobb att gå till som betalar ut pengar till mig varje månad och det är idag väldigt underskattat! 

RSS 2.0