fler timmar, fler dagar

mitt dygn behöver fler timmar, min vecka behöver fler dagar. jag hinner inte riktigt med om vi säger så!

stockholm var iaf underbart, love it, ändå är det med en lite klund i magen som jag åker dit, jag har inte riktigt förstått vad jag gett mig in på än.
lägenheten på åsegatan var inte heller min lägenhet, men jag letar vidare för att hitta en som verkligen är min. förr eller senare måste den komma.
dagen i stockholm var även den första dagen på ett halvår som verkligen bara var mammas och min, när vi för en gångs skull kan se varandra när vi pratar med varandra och att allt inte behöver avbrytas för att hon måste sova ect, ect.

för övrigt så regnar det väldigt mycket nu för tiden, det som är bra är ju att man inte behöver vattna, dock är mina älskade balkongblommor nu dränkta och behöver nu en torrperiod mer än någonsin!


så lite tid så mycket att göra

det var längesen nu, man kan väl säga att bet blev en liten bloggsemester bara sådär.
så mycket har hänt på så kort tid

- jag har varit på den vackraste begravningen någonsin, den kunde inte ha varit finare annordnad med blommor, musik, folk som valde att närvara, kondolera. antagligen kommer det att dröja tills jag får uppleva en liknande om jag nu någonsin får det.

-varit på minisemester till jockes familj, gått längs stranden och doppat tårna i östersjö. lekt och busat.njutit.

-antagligen hittat mitt schema för hösten och jag gillar det. känns skönt att äntligen få ett ordentligt schema som för en gångs skull kan ge en fast pluggrutin.

-blivit fundersam över sj, funderar på om swebus har samma system

-längtar tills jag åker till sthlm på tisdag med mamma


som ni ser mycket på en gång men det är ändå skönt, stillsamt på något sätt. för nu är jag på gång

god morgon

godmorgon!!
vaknade vid 0600 imorse, gissar på att måsarna skrek(som vanligt) låg och funderade på om jag ändå skulle gå upp eftersom jag ändå skulle upp och tvätta vid 0800. men funderade lite och kom fram till att jag behövde inte gå upp förrän vid 0900 och tvätta. så svårövertalad var jag inte utan la mig och sov igen.
en välförtjänt sovmorgon helt enkelt, men nu attan är det fullt upp, sista tvättmaskinen är på, ett varv med dammsugaren så är jag på G igen!

varmt,trött,fredag

det är varmt, jag är trött, det är fredag.
dagen känns oändligt lång, eller kanske till och med som flera dagar som pressats ihop.
en sammanfattning på denna väldigt vackra men krävande dag får komma imorgon när tankarna är mer samlade.

morgondagen blir inte mindre fartfylld den.
-tvätta
-hämta ut packet
-handla
-packa
-jobba

hej och hå säger jag bara


en hälsning på vägen

En trött liten Mormor med
silvergrått hår
och en panna som plöjts av
bekymmer och år
Men blick som var leende
solig och klar
Så lever Din bild bland de
Dina kvar

Ta en hälsning med till Morfar


nål+skjorta=sant?

hur många nålar kan det egentligen sitta i en nyköpt skjorta?
jag letat och letar och det bara kommer fler och fler. GALENSKAP! och då tänker jag inte ens börja med alla små pappers- och plastlappar som sitter överallt. varför inte bara vika den?
men nu är den struken och hänger i hallen i väntan på morgondagen. en av de längsta dagarna i mitt liv

avslut

nu är det du som går i solglasögon och saknar någon du aldrig haft

ännu en produktiv dag? känns lite så, handlat, fyndat och pantat alldeles för mycket burkar (skäms)
men jag är ganska nöjd ändå, en fundering mindre i mitt för tillfället ganska förvirrade huvud. det är på tok förmycket på gång nu för att jag ska hinna med mig själv. men sak efter sak försvinner och ger plats för en ny fundering. lugn och ro finns inte längre i min vokabulär känns det som.
längtar efter avslut men samtidigt inte. livet är svårt och det är väl bara början


bästa dagen

jag hade verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv igår, jag fick träffa min älskade maja nästan hela dagen och nu saknar jag henne så att det nästan gör ont. och jag hoppas verkligen att hon kommer nästa sommar med. jag fick träffa stora delar utav min familj för att äta mat med dom. jag fick mig en rejääl överraskning som jag nu hoppas ordentligt på. och jag fick en underbar stund på balkongen med trevligt sällskap av pojkvän och nära älskad vän.

idag däremot mår jag inte som jag förtjänar. gissar skarpt på att en kombination utav varmt/klibbigt väder, lite vatten,lite mat och stor glädje över nära vänner tog ut sin rätt tillslut. så dagen kommer nog gå åt till att sutta på min vattenflaska, äta små små skålar med yoghurt och bråka med att det ständigt är för varmt eller kallt eftersom jag aldrig verkar kunna bestämma mig.

som tur är var min skrutt snäll och gick in istället för mig idag, dock tycker jag så synd om stackaren som också behöver vara ledig och ta det lugnt så jag hoppas att han inte behöver jabba allt för länge utan får komms hem och ta det lite lugnt, love u

produktiv

jag är trött, jag vill sova!!haha zombivarning på mig nu!
vaknade tre minuter innan klockan ringde imorse, så vid åtta var jag upp och satte på en tvättmaskin, upp och läste tidningen, ringde en oändlighet med samtal, iväg och handlade. äntligen hemma nu igen och tar det lilla lugna för att snart gå iväg till tandläkaren och efter det jobba. en produktiv dag vill jag lova!! pust!

en konfirmation och en begravning

efter att på tre dagar ha avverkat en begravning och en konfirmation. sitter jag nu och funderar på vad som egentligen berör mig mest.
jag tycker på något sätt att en begravning är den vackraste cermonin som finns i en kyrka. visst, ja, dopet kan väl ändå kanske ses som en mer naturlig vacker cermoni, men jisses så tråkigt det är, och en konfirmation ska vi inte ens prata om, med det undantaget att den som jag var på idag var den mest välorganiserade som jag någonsin varit på alltid är långdragna och snudden på pinsamma.
men över en begravning vilar ändå något fridfullt vackert och det går bara att uppleve det vid det tillfället, anledningen till detta tillfälle tillsammans är dock en värre anledning som man inte vill önska någon att gå igenom mer än nödvändigt, dock är den ett nödvändigt ont.

och kanske är det på grund utav den situation som jag nu befinner mig i som jag sitter och gråter till gabriellas sång i kyrkan på dagens konfirmation, för att jag för tillfället låter mig känna efter eller för att den lilla fågeln som flyger utanför fönstret på kyrkan ständigt försöker ta sig in genom rutan under hela sången.

".....I am in a thousand winds that blow,
I am the softly falling snow,
I am the gentle showers of rain,
I am the fields of ripening grain.
I am in the morning hush,
I am in the graceful ruch of beatiful birds in circling fligth,
I am the starshine of the nigth,
I am in the flowers that bloom,
I am in a quiet room,
I am in the birds that sing,
I am in each lovely thing....."

med risk för att låta överreligös så, vid det tillfället vill jag iallafall tro att hon fortfarande var hos oss och tog del av det som hände idag, genom den lilla fågels som försökte ta sig in genom fönstret, men också i det regn som föll när vi ätit färdigt på eftermiddagen, och kanske är det just det som gör att jag fortfarande kan hålla modet uppe och tro att tomheten i bröstet snart försvinner eller iallafall minskar till en mindre klump.

för gudarna ska veta att vi saknar dig väldigt, väldigt mycket

sex and the city 2


äntligen, ÄNTLIGEN har jag fått se den, sex and the city 2.
stackars jocke fick också se den men han fick vackert stå ut
visst jag kan hålla med om att handlingen är ganska kass egentligen, men det är ändå något speciellt med de fyra trippande damerna som ligger mig varmt om hjärtat. och jag kan faktiskt inte göra annat än att gilla den ändå!!
me like

RSS 2.0