vad är väl en bal på slottet?

följer den "stora" balbataljen i nwt. där 13 elever "hotas" av att inte få gå på balen eftersom dom är minderåriga, inte 18år.
förstår att dom känner sig kränkta och vill gå på balen med sina kompisar. är även säker på att dom förstår att deras kompisar inte vill ha en alkoholfri tillställning bara för att dom ska få komma in.
ännu mer förstår jag att arrangören BMB inte vill godta de olika förslagen som lagts fram eftersom det kan göra att deras alkoholtillstånd dras in.
men frågan är om detta verkligen är något som både skolan eller arrangören kan skyllas för. visst föräldrarna vill se sina barn gå på bal med stora klänningar/ fina kostymer men är inte det isf något som dom skulle ha tänkt på innan dom bestämde att deras barn skulle börja skolan ett år tidigare an alla andra barn?
det kanske inte är det första man tänker på när ens barn ska börja lågstadiet. men under det beslutet man fattar så måste man väl fundera över - hur kommer mitt barn påverkas av att börja ett år tidigare och gå i skolan med barn som är ett år äldre. visst dom kanske inte påverkas under låg-, och mellanstadiet men vad händer sen när dom blir äldre?
en av de sak som händer är tydligen att de riskerar att inte komma in på sin studentbal.
frågan är då - går det att skulla arrangören och/eller skolan för detta? eller skulle dessa 13 elever kanske fråga sina föräldrar som fattat detta beslut när dom var små som gjorde att dom inte får komma in på balen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0